Sfaturi

3 exemple de categorii unde ai putea să vinzi pe Amazon.com

În articolul anterior am dezvăluit formula prin care afli cât de rentabil ar fi să vinzi un anumit produs pe Amazon.com. În acest articol voi aplica formula pe niște produse pe care le-am găsit în catalogul Amazon.com.

Ca o mică paranteză, formula asta ar fi pasul zero în căutarea unui produs. Din motive evidente, noi ca și non-americani nu putem vinde tot ce se găsește pe Amazon.com. Deci prin formula asta vei afla la ce categorii să te uiți, urmând ca în următoarele articole să prezint pașii „consacrați”, creionați și de experți americani, pentru a alege un produs specific pe care să-l vinzi.

Când intri pe site-ul Amazon.com, sus între logo și bara de căutare e un meniu drop-down. Acolo poți alege categoria prin care să cauți. Sunt destul de multe categorii, dar unele se pot exclude din start, de exemplu cele cu produse digitale, care nu sunt rele dar nu fac obiectul blogului meu.

În alte categorii sunt șanse mici să găsești ceva ok de vândut din România, de exemplu: Beauty & Personal Care (sunt consumabile și au nevoie de diverse aprobări), Computers și Electronics (concurență foarte mare, slabe șanse să găsești ceva cu profit ok), Automotive Parts & Accessories, Patio, Lawn & Garden (voluminoase și ieftine), și altele asemănătoare.

Din punct de vedere al statisticilor de vânzări și compatibilitate cu vânzători din România, avem următorul top 3:

1. Home & Kitchen

Studiu de caz: The Barn Today Is A New Day Marla Rae Wood Wall Art Panel

Să recapitulăm formula:
Pf * 0.15 + Pc + G * $10 + Pf * 0.1 < Pf

Unde:

  • Pf – preț final (care apare în catalogul Amazon.com)
  • Pc – preț cumpărare
  • G – greutate în kilograme

În exemplul de față:

G = 900g
Pf = $30

Pc + $9 < $30 * 0.75
Pc < $13.5

Deci dacă poți să produci sau sa cumperi cu mai puțin de $13.5 un produs care să concureze direct cu acesta, e ok să urmărești ideea.

Ca idee mai generală, obiectele de decor interior sunt o nișă bună de urmărit. Magazinul meu e în categoria asta.

2. Clothing, Shoes and Jewelry

De asemenea, accesoriile personale cred că sunt un pont bun.

Studiu de caz: LianSan Designer Rectangular retro Women Men Sports Sunglasses

G = 300g
Pf = $11

Pc + $3 < $11 * 0.75
Pc < $5.25

3. Handmade

Studiu de caz: Tennessee Wicks Handcrafted Rustic Mason Jar Wall Sconce

G = 1kg
Pf = $36

Pc + $10 < $36 * 0.75
Pc < $17

Amazon a introdus recent categoria „Handmade”. Eu cred că asta e o oportunitate majoră pentru românii interesați de așa ceva. Categoria asta are câteva facilități speciale, de exemplu le dă „artizanilor” timp ca să creeze produsul, maxim 30 de zile de la primirea unei comenzi.

În schimb, oferă și toate celălalte facilități, cum ar fi Amazon FBA, deci poți trimite un stoc de produse gata făcute pentru a fi vândute rapid.

Află aici mai multe detalii despre categoria Handmade.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button