Diverse

Ai găsit un produs bun de vândut pe Amazon? Află în câteva secunde bugetul necesar pentru a-l lansa!

Într-un articol mai vechi spuneam că primesc des întrebări legate de bugetul necesar pentru a porni o afacere cu produse fizice pe Amazon. Tot prin acel articol, am pornit o serie de postări unde am prezentat care sunt factorii care influențează bugetul, și câteva scenarii de buget.

Ei bine, în spatele acelor scenarii a stat o formulă de calcul pornind atât de la evoluția afacerii mele, cât și ale afacerilor altor selleri cu care am discutat de-alungul timpului. Formula a devenit destul de complexă și, decât să o prezint „sec”, m-am hotărât să creez un calculator de buget în cadrul site-ului Amazon Seller Romania.

Calculatorul primește 5 parametri pe care îi voi descrie în continuare. Una dintre aceste informații o vei putea obține doar de la unelte pentru cercetarea produselor, recomandarea mea fiind Jungle Scout.

Prețul net

Este prețul de vânzare al produsului, din care se scad taxele Amazon (comisionul de vânzare și taxele FBA). În Jungle Scout apare atât în Product Database, cât și în Product Tracker. Mai poți obține această valoare din FBA Revenue Calculator oferit gratuit de Amazon. Poți găsi un exemplu concret pe pagina cu calculatorul de buget.

De exemplu, dacă un produs are prețul de vânzare de $30 și taxele FBA + comisionul de vânzare sunt de $10, atunci prețul său net va fi $20.

Landed cost

Costul cu care produsul ajunge în depozit, deci costul de producție plus costul de transport de la furnizor la depozitul FBA pentru o unitate. Costul de producție mediu îl poți afla după o căutare pe Alibaba, iar costul de transport îl poți estima pornind de la $10/kg, care este prețul maximal pentru varianta curier, pe care eu o recomand la început.

Greutatea produsului, necesară pentru calculul costului de transport, o poți obține atât de la Jungle Scout, cât și folosind FBA Revenue Calculator.

Unități vândute lunar – se obține doar din Jungle Scout sau o unealtă asemănătoare

Media de unități vândute într-o lună de către primele 3 produse best-seller. Practic, faci o căutare după cuvântul cheie principal al produsului (de exemplu „yoga mat”), extragi primele 3 produse din lista de rezultate (excluzând cele „Sponsored”, bineînțeles), și le introduci în Jungle Scout Product Tracker.

După ce primești datele, calculezi o medie aritmetică a celor 3 volume lunare de vânzări (coloana „Avg. Daily Units Sold” înmulțită cu 30).

Aceasta este practic o valoare aproximată a vânzărilor pe care produsul tău le va avea atunci când va ajunge pe prima pagină.

Cost PPC / vânzare

Este o estimare „din topor” a banilor care vor trebui investiți în reclame pe Amazon (PPC) pentru a obține o vânzare. Această valoare se poate obține în două moduri:

  1. Metoda prezentată în acest articol care folosește suggested bid oferit în cadrul Seller Central.
  2. Mai simplu, unealta Keyword Scout din cadrul Jungle Scout, care la momentul scrierii acestor rânduri este singura unealtă care oferă acest cost. Acolo putem introduce cuvântul cheie principal al produsului și vom obține „Exact PPC Bid” pentru el. Dacă înmulțim această valoare cu 10 vom obține o valoare aproximată a costului necesar pentru o vânzare.

Cost fix marketing

Costul fix de marketing pentru începerea afacerii. Include costul pentru:

  • imagini (fotograf, editare)
  • text (copywriter)
  • unelte (abonament pe primele 3 luni)
  • coduri de bare (în regim licență de la GS1)
  • o marjă pentru costuri neașteptate

Estimarea mea standard de $800 apare completată implicit.

Folosește gratuit calculatorul de buget!

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button