Diverse

Amazon scoate butonul „Not Helpful” de la review-uri

După numeroasele schimbări în ceea ce privește review-urile pe Amazon din ultima vreme, putem observa o nouă modificare apărută recent: cumpărătorii pot vota acum review-urile doar în sens pozitiv.

Cum a fost înainte?

Să ne reîmprospătăm un pic memoria și să ne amintim cum arăta sistemul de votare odinioară. Acum 3 ani, când am început să vând pe Amazon și am băgat în seamă prima dată sistemul de votare a review-urilor, acesta arăta astfel:

Așadar, era vorba de o întrebare, urmată de butoanele „Yes” și „No”.

Apoi, ceva mai recent, au optimizat un pic design-ul și au scos întrebarea, lăsând doar două butoane: Helpful, Not Helpful.

Design-ul actual

Acum, cei de la Amazon au lăsat doar o iconiță cu „thumbs up” asemănătoare cu Like-ul de pe Facebook.

De ce această schimbare?

Bineînțeles, Amazon nu a făcut nico declarație oficială pe această temă, și nici nu ar avea de ce.

Putem doar să speculăm asupra motivelor, dar este evident că are legătură cu „cruciada” împotriva manipulării de review-uri pe care Amazon o duce deja de peste 2 ani, începând cu interzicerea review-urilor „stimulate” în toamna lui 2016 și având un nou punct culminant în vara acestui an, când au fost șterse milioane de review-uri.

Care este legătura dintre aceste butoane și manipularea de review-uri? Poate unii dintre voi știu, dar trebuie să menționez că pe lângă cumpărarea de review-uri false, una dintre activitățile ilegale folosite de vânzătorii terți era votarea cu „Not Helpful” a review-urilor negative.

În funcție de voturi, Amazon afișează review-urile într-o anumită ordine, cele mai folositoare apărând mai sus. Notă: mai sunt și alte criterii care dictează ordinea afișării review-urilor, cum ar fi data postării, sau dacă e „Verified Purchase”.

Astfel, obținând artificial o mulțime de voturi negative, vânzătorii puteau „retrograda” review-urile care nu le conveneau pe ultima pagină. Acum, pentru că a rămas doar votul în sens pozitiv, le va fi mai greu să schimbe ordinea review-urilor.

În orice caz, sfatul meu rămâne să jucați după reguli și veți avea doar de câștigat pe termen lung, indiferent ce schimbări vor mai apărea.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Tags
Show More
AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button