Diverse

Amazon Seller Romania anunță parteneriatul cu GS1 România

Am onoarea să anunț parteneriatul dintre platforma Amazon Seller Romania și GS1 România, cu scopul principal de a promova informarea corectă cu privire la codificarea standardizată GS1 a produselor din cataloagele online.

De ce GS1?

Amazon a ales să impună folosirea codurilor de identificare a produselor alocate doar de GS1. A făcut acest lucru pentru că:

  • GS1 are peste 40 de ani de experiența: încă din 1973, GS1 ajută companiile la identificarea produselor cu Coduri GTIN (Global Trade Item Number) și captura automată a datelor prin scanarea Codurilor de Bare EAN/UPC, atigând astăzi peste 5 milioane de membri utilizatori.
  • Alocă în regim de licență Coduri de Identificare unice în plan global, evitând situații în care mai multe produse ar avea același identificator, situație ce ar genera un conflict de informații și o delistare automată a produsului din Amazon.
  • Asigură posibilitatea autentificării Codului de produs: orice membru GS1 primește un Certificat de licență GS1, ca unic deținător al licenței pentru acel cod.
  • Asigură instruire, consultanță, suport: utilizatorii sistemului GS1 beneficiază de cursuri, webinarii, suport telefonic și consultanță pentru dezvoltarea afacerii folosind standarde și soluții GS1.
  • Mai multe avantaje sunt prezentate în acest articol.

Coduri de bare GS1 pe Amazon

Prima dată când vă loviți de codurile de bare este la adăugarea unui listing nou pe Amazon. Acolo ni se cere introducerea unui „Product ID”, care poate fi de mai multe tipuri, prezentate în acest articol.

Ce e însă important de observat este mesajul care apare sub acest câmp, care ne informează că validitatea codului introdus este verificată în baza de date GEPIR. Dacă nu este un cod valid, consecințele încep de la suspendarea acestui listing și se termină cu interzicerea listării de produse pentru contul Amazon Seller în cauză.

Consecințe

S-a discutat mult despre acest mesaj si cât de mult se impune de fapt această regulă. Realitatea este că încă există multe produse cu coduri de bare obținute de la reselleri (care nu sunt înregistrate în GEPIR) care nu au avut probleme.

Se poate observa însă o înmulțire a cazurilor în care regula este impusă, cum se poate observa în această postare de pe forumul oficial Amazon Seller. Așadar, chiar dacă este tentant să obții coduri de bare la bucată de la reselleri, pe termen lung riști să pierzi prin suspendarea produsului, și eventual a contului, mult mai mulți bani decât ai economisit.

Avantajele parteneriatului

Parteneriatul dintre Amazon Seller Romania și GS1 aduce, pe lângă informarea corectă, și un avantaj material pentru membrii comunității: reducerea cu 50% a taxei unice de aderare și a taxei anuale de licență GS1 pentru primul an!

Astfel, prețul unui pachet minim cu 99 de coduri va fi de doar 170 euro în primul an. Pentru mai multe informații puteți verifica direct formularul de aderare Promo Amazon Seller.

Le mulțumesc pe această cale reprezentanților GS1 România pentru că se implică în susținerea comunității de vânzători români pe Amazon și că a ales site-ul Amazon Seller Romania ca și canal de promovare.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Training Gratuit Amazon - 18 aprilie 2021, ora 20:00

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button