#Răspuns – Factorul principal care … by sergiu

Factorul principal care afectează keyword ranking (locul pe care apari în rezultate pentru o anumită căutare) este numărul de vânzări venite prin acel cuvânt cheie, și conversia (nr de vânzări raportat la vizitele totale, pe acel cuvânt).

PPC este o varianta de a îmbunătăți ranking-ul, în primul rand campaniile manuale unde targetezi exact cuvintele cheie care te interesează. Dar vei creste în ranking doar dacă ai o conversie bună pentru acele cuvinte.

O campanie automată va avea o eficiență foarte scăzută pentru ranking pentru ca targeteaza multe cuvinte cheie în același timp.

Prin PPC însă, produsul tău va apărea pe locuri fruntașe în căutările targetate, pe locurile „Sponsored”. De exemplu, cu bid-ul de $3.5 de care vorbești ar trebui sa apari pe prima pagina pentru majoritatea cuvintelor cheie.

Am scris mai multe despre PPC într-o serie de articole: https://amazon-seller.ro/strategii-de-optimizare-campaniilor-amazon-ads-ppc/

Vedem așadar două tipuri de ranking:
– ranking organic, dictat de vânzări și conversie
– ranking PPC, dictat de bid-ul din campanie

Cel mai eficient mod de a crește în ranking organic este metoda giveaway + super URL despre care am scris în această serie de articole: https://amazon-seller.ro/cum-poti-sa-lansezi-un-produs-direct-pe-pagina-prima-pagina-in-8-zile/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button