#Răspuns – Raspunsul pe scurt … by sergiu

Raspunsul pe scurt este ca nu se incaseaza TVA pentru produsele vandute in SUA.

Daca vinzi in regim FBM, deci trimiti fiecare comanda in parte la clientul final, prin curier, vei crea o factura fara TVA catre cumparator.

Daca trimiti la un depozit Amazon FBA, lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru ca Amazon nu poate (nu vrea) sa faca importul. Va trebui sa ai un colaborator in SUA care e considerat importator si catre el faci o factura (de obicei proforma) care insoteste marfa.

Pentru transport poti colabora cu o firma de curierat international (DHL, UPS) sau pentru solutii mai ieftine, dar mai incete, cu un freight forwarder. Am o recomandare pentru RO-US pe pagina cu resurse: https://amazon-seller.ro/resurse-utile/.

Daca doresti mai multe detalii, eu vand produse romanesti pe Amazon.com de cativa ani si am descris experienta mea intr-o brosura de 20 de pagini care insoteste ebook-ul „Vanzarea pe Amazon – Sprint sau Maraton?”: https://business-amazon.ro/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button