#Răspuns – Salut Narcis, din … by sergiu

Salut Narcis, din pacate nu am experienta cu vanzarea pe Amazon in Europa, dar pot sa-ti spun urmatoarele:

  • Factura o emiti pentru clientul final la pretul intreg, nu facturezi compania Amazon in niciun caz
  • Amazon iti ofera un fel de facturi pentru comisioanele lor sub forma unor rapoarte (Reports / Payments / Statements sau Date Range Reports), contabilul va trebui sa se descurce cu atat. Este acelasi loc unde apare si plata abonamentului lunar, despre care ai citit.
  • Eu export din Romania in SUA, atat prin curieri, cat si prin freight forwarders, si in ambele cazuri imi trebuie numar EORI la vama. Nu sunt sigur daca iti trebuie si pentru export intracomunitar, dar daca iti trebuie, nu poti obtine numar EORI daca firma nu e inregistrata TVA in Romania.
  • Legat de TVA-ul extern nu cunosc nici eu foarte multe detalii, si iti recomand sa contactezi o firma de specialitate. Recomand firma Censea Services.
Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

One Comment

  1. Salut! Prietena mea are firma ei de contabilitate aici in Londra. Nu e romanca, e din Bulgaria dar vorbeste engleza. Printre clientii ei sunt si bulgari care vand pe amazon uk din Bulgaria. Ca sa poti opera trebuie sa iti faci companie aici care costa 50 de lire, pretul ei, si sa te inregistrezi pentru VAT. Cel putin asta stiu eu. Oricum, daca vrei mai multe informatii, trimite un mail la indigoukservices@gmail.com

    Tel: 00447481422291

    E profesionista, si are clienti romani, bulgari germani, italieni etc. E de asemenea agent autorizat HMRC si face tot ce tine de self-employed si companii. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button