#Replay – 1. Daca nu … by sergiu

1. Daca nu ai incasari, nu trebuie sa platesti nimic la stat, dar trebuie sa platesti un contabil care sa raporteze statului ca nu ai incasari 🙂
De obicei, asta costa 100-200 lei / luna.

2. Aceasta intrebare nu isi are locul aici. Exista nenumarate resurse online legate de infiintare firme, administrare, etc.

3. Nu inteleg intrebarea si nu pare sa aiba legatura cu vanzarea pe Amazon.

4. Am raspuns la aceasta intrebare aici (punctul 6): https://amazon-seller.ro/question/bunacum-ne-aparam-brandul-si-logo-ul/

5. Initial va aparea numele tau sau al firmei, dar poti sa schimbi oricand numele afisat la Settings / Account Info / Seller Profile / Display Name. Trebuie doar sa nu mai fie folosit de altcineva.

6. In primul rand, World First nu accepta persoane fizice, doar firme. Sa zicem ca folosesti Payoneer, care accepta si persoane fizice. Daca treci activitatea pe firma, va trebui sa deschizi un cont nou pe firma si pentru incasarea banilor.
Nu te obliga Amazon, dar daca inscrii firma ca si seller si incasezi banii in cont de persoana fizica, o sa ai probleme pe partea de contabilitate la firma.

7. Poti opta sa nu folosesti un cont intermediar si sa transfere Amazon direct RON in contul tau romanesc, insa apar urmatoarele dezavantaje:

  • Amazon face conversia valutara la un curs propriu foarte dezavantajos (comparativ cu cursul World First, de exemplu, pierzi in jur de 10% din bani).
  • Daca mergi pe modelul Private Label cu furnizor din China, cum fac 90% din sellerii romani, vei transfera destul de rar lei in contul din Romania si in general sume mici (profitul). Grosul banilor vor merge la furnizorii chinezi, pe care ii vei plati in USD.
    Asadar, nu are sens sa faci conversia USD-RON-USD cand poti plati furnizorii direct din contul World First in USD.
  • Durata transferului Amazon – World First este de 1 zi lucratoare, si World First – cont romanesc inca 2 zile (3 zile in total).
    Durata transferului direct Amazon – cont romanesc este 7-14 zile (nu stiu de ce, dar asa e, probabil are legatura cu conversia valutara facuta de Amazon, care nu e banca).

8. Din cate stiu, nu poti atasa contul World First la PayPal, dar nu sunt sigur, trebuie verificat. Ce spui tu sigur ar merge (transfer bani in RO si atasarea acelui card la PayPal), dar vei pierde niste bani la comisioane.
Ai mai pus o intrebare similara aici, pe care am raspuns-o (ultimul punct): https://amazon-seller.ro/question/bunaworld-first-sau-payoneer/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button