#Replay – O sa incerc … by sergiu

O sa incerc sa raspund la fiecare intrebare punctual:

1. Wholesale sau Private Label?

Intai sa vedem pe scurt ce inseamna fiecare:

  • Private Label: găsești un producător care îți permite să pui brandul propriu pe produsele fabricate de el. Astfel vei lansa pe Amazon produse sub un brand nou: brandul tău.
  • Wholesale: închei o colaborare cu un producător care are un brand existent (sau distribuitori de-ai sai) și îl convingi să-ți permită să vinzi pe Amazon în numele lui. Dacă obții drepturi exclusive ai avantajul unei concurențe reduse.

Ce model alegi depinde si de optiunea ta. Pentru mine Private Label s-a potrivit cel mai bine si pe acest model de business se concentreaza blogul meu.

Din punctul meu de vedere se pune accent pe abilitati diferite in cele 2 modele:

  • Private Label: creativitate, cunoasterea nisei, marketing
  • Wholesale: cercetare, cautare de produse, negociere

Apoi mai e un aspect foarte important: scalarea. Marja de profit la Private Label e sensibil mai mare decat la Wholesale, ceea ce inseamna ca poti reinvesti profitul pentru a lansa produse noi mult mai repede.

2. Care sunt pasii de urmat cand vine vorba de etichetare, ambalare, coduri de bare?

Am scris mai multe articole pe aceste teme:

Pe scurt, la Private Label ambalajul il proiectezi tu, iar codurile de bare le generezi din Amazon Seller Central si le pui pe fiecare produs in parte, iar pentru FBA shipments mai sunt niste coduri de bare de pus pe coletele mari.

3. Este recomandat sa ai firma, dupa cum am explicat in acest articol: https://amazon-seller.ro/cum-activez-pe-amazon-persoana-fizica-firma-in-romania-firma-in-sua/

Marca inregistrata (trademark) nu e obligatorie, dar ajuta mult pentru ca Amazon iti va oferi facilitati in plus daca iti inregistrezi marca in Brand Registry (https://amazon-seller.ro/despre-amazon-brand-registry-si-enhanced-brand-content/).

4. Nu am experienta cu wholesale, deci mai mult decat descrierea de la inceput nu pot sa-ti ofer.

5. Cand trimit stocurile la FBA sunt de obicei 2 variante de transport:

  • Furnizorul se ocupa (multi au contracte cu firme de curierat)
  • Colaborezi cu o firma de freight forwarding ca ia stocul de la furnizor si se ocupa de transport. Am recomandat cateva astfel de firme pe pagina de resurse utile: https://amazon-seller.ro/resurse-utile/

Adresa depozitului Amazon o primesti atunci cand inregistrezi shipment-ul in Seller Central si apare si pe etichetele pe care le primesti in format PDF tot atunci. Acestea le printezi si le lipesti pe cutii.

Am scris un articol unde prezint in mare toti pasii pentru Private Label: https://amazon-seller.ro/toata-afacerea-ta-cu-produse-fizice-pe-amazon-in-5-etape/.

Daca tot ai mentionat varianta de arbitrage, hai sa vedem si aici despre ce e vorba. Avem doua forme:

  • Retail Arbitrage: găsești produse la reducere în magazine retail (niște exemple din SUA ar fi Walmart, Target, Kohls etc.), și le revinzi pe Amazon. Pentru a fi profitabile, produsele trebuie cumpărate la un discount semnificativ și vândute la un preț mai mare pe Amazon. Poți vinde produse de la orice brand care nu are distribuitori exclusivi și poate fi o opțiune mai puțin
    riscantă, pentru că poți verifica dacă produsele sunt profitabile dinainte să le cumperi. Însă aceasta este o opțiune viabilă doar pentru locuitorii țărilor unde activează Amazon, pentru că livrarea unor produse peste granițe este prea costisitoare și ar elimina marja de profit.
  • Online Arbitrage: identic cu Retail Arbitrage, dar în loc să cauți oferte în magazine fizice, le cauți online.

Cu wholesale si arbitrage nu am experienta, dar procesul de trimitere la FBA e acelasi.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button