Sfaturi

Bune de vândut – episodul 4

Revin astâzi cu un nou episod din seria „Bune de vândut”, unde prezint câteva nișe de pe Amazon.com care se arată viabile din punctul de vedere al cererii și concurenței, astfel încât, urmărind pașii corecți, oricine ar putea lansa cu succes în viitorul apropiat un produs acolo având un buget de aproximativ 5000 de dolari.

Suntem în plină febră a cumpărăturilor de sărbători, Black Friday având loc acum o săptămână, și în general se recomandă să nu faci cercetarea produselor acum, pentru că datele vor fi „umflate”.

Însă, de-alungul anilor, vorbind cu zeci de vânzători pe Amazon cu produse în nișe variate, am observat că doar anumite categorii de produse au creșteri semnificative, cum ar fi, de exemplu Toys & Games (creșteri de 500-1000%), pe când multe produse care nu prea se pretează ca și cadouri de Crăciun au creșteri de doar 0-50%.

Pe produse din al doilea grup m-am concentrat astăzi, fiind vorba de două produse din categoria Patio, Lawn & Garden și unul din Office Products.

Lens ball

Aceste bile de cristal sunt folosite pentru efecte inedite în fotografii, sau ca și decor pentru casă, localuri sau birouri.

Caracteristici (primele 10 produse):

 • Cerere medie
 • Concurență medie: 94 reviews în medie
 • Posibilitatea de a crea un brand în jurul produselor pentru decor interior/exterior.
 • Având o densitate destul de mare, pentru a avea un preț competitiv, s-ar putea să merite doar transportul în regim cargo, și comanda de stocuri un pic mai mari.

Wind spinner

Rozete de vânt pentru decorul grădinii sau al verandei.

Caracteristici (primele 10 produse):

 • Cerere medie
 • Concurență medie-mare: 204 reviews în medie
 • Posibilitatea de a crea un brand în jurul produselor pentru decor exterior.
 • Concurența este destul de mare, dar se poate ieși în evidență cu design-uri originale și atractive.
 • Din proprie experiență, o sursă bună pentru idei de design pentru decor interior/exterior este platforma Pinterest.

Bookends for shelves

Ca de obicei, am lăsat pentru sfârșit cea mai interesantă nișă de astăzi. Este interesantă pentru că la prima vedere pare ceva foarte banal…

Este vorba de opritorile care se pun la capătul șirului de cărți de pe raft. Posibilitatea de a veni cu un design unic și atractiv a făcut ca această nișă să fie una foarte diversă.

Caracteristici (primele 10 produse):

 • Cerere medie
 • Concurență medie: 156 reviews în medie
 • Posibilitatea de a crea un brand în jurul produselor pentru decor interior (casă sau birou).
 • Poți să-ți pui imaginația la contribuție pentru a găsi design-uri atractive prin care să ieși în evidență.

Trebuie să menționez că am găsit aceste nișe folosind o strategie pas cu pas care nu dă greș, pe care am învățat-o de la cursul AMZ Academy.

AMZ Academy Este singurul curs din România, unde pe lângă informații și susținere completă în cele 3 luni pe care se desfășoară, primești și suport după încheierea cursului oricând ai nevoie.

Dacă te interesează să pornești o afacere pe care o poți desfășura 100% online și care îți va putea oferi independență financiară, îți recomand cu căldură să participi la următorul webinar gratuit al celor de la AMZ Academy.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button