Administrative

Cum activez pe Amazon? Persoană fizică? Firmă în România? Firmă în SUA?

Notă: Acest articol este extras din cartea „Vânzarea pe Amazon – Sprint sau Maraton?”

Primul lucru la care se împotmolesc mulți este că nu știu ce formă juridică să aibă atunci când își deschid contul de Amazon Seller: Persoană fizică? Firmă în România? Firmă în SUA?

Să trecem un pic prin cele 3 opțiuni enumerate mai sus:

1. Firmă în SUA

Încep cu varianta cea mai puțin cunoscută mie, și cea mai scumpă. Contra unei sume „modice” de aproximativ $500, poți angaja o firmă găsită online să îți deschidă un LLC (Limited Liability Company – același lucru cu SRL la noi) în SUA. Pentru niște avantaje fiscale, majoritatea cetățenilor străini își deschid LLC-uri în statul Delaware. O căutare pe Google după „Delaware LLC” îți va returna mai multe servicii care se ocupă de înființări de astfel de firme.

După asta va trebui să angajezi și un contabil tot în SUA, care pe lângă calculu taxelor te va ajuta și să repatriezi profitul. Eu consider varianta asta un pic peste mână, dar are niște avantaje:

 • E mai simplu să-ți vinzi compania dacă la un moment dat decizi să faci asta.
 • Amazon oferă o linie de credit avantajoasă companiilor americane.

2. Firmă în România

Asta e varianta sub care funcționează afacerea mea în acest moment. Îți deschizi un SRL cu cod CAEN 4791 ca pentru un magazin online obișnuit, și angajezi o firmă de contabilitate din România specializată pe Amazon. O căutare după „contabilitate Amazon” pe Google îți va returna cel puțin o astfel de firmă.

Îți recomand să nu petreci prea mult timp înțelegând 100% toate mecanismele de contabilitate pentru că nu asta e treaba ta, ci treaba ta e să faci afacerea să meargă. Asta am făcut și eu, dar cunosc următoarele detalii:

 • Amazon îți oferă detalii despre fiecare client și în baza lor tu faci fiecare factură către clientul final (nu către Amazon).
 • Firma e bine să fie plătitoare de TVA pentru că altfel Amazon îți va încasa TVA 19% pentru serviciile pe care ți le facturează: abonament lunar al contului professional, comision vânzare, taxe FBA, costuri publicitate și altele.
 • Poți merge și pe PFA, dar la momentul scrierii acestor rânduri, impozitul pe PFA este de 10% pe venit, pe când pe SRL este 3% sau 1% dacă ai angajați. De asemenea, pe PFA ai răspundere totală asupra afacerii. De exemplu dacă un client te dă în judecată, se vor pune la bătaie toate proprietățile personale în cazul unei despăgubiri.

3. Persoană fizică

Modificare ulterioară: Amazon.com permite și persoanelor fizice să își facă cont de Seller de tipul Professional.

Amazon.com permite acest lucru pentru că legile fiscale din SUA sunt un pic mai simple, iar orice persoanză fizică poate desfășura mici activități comerciale. Ei vor trebui însă să aplice pentru un cod EIN (un fel de CUI) la IRS (fiscul american), devenind practic ca un fel de PFA la noi.Controlul traseului banilor în SUA este foarte bine pus la punct și, chiar dacă e un pic mai simplu să activezi ca persoană fizică, Amazon va declara toate veniturile către IRS și se vor impune niște impozite automat.

Revenind la „ograda” noastră, prin extensie, Amazon.com permite persoanelor fizice din orice țară să devină vânzători. Prin procesul de înscriere, compania Amazon renunță la orice responsabilitate legată de declararea sumelor transferate către persoanele din alte țări decât SUA, deci această responsabilitate este în întregime a vânzătorului.

Astfel, dacă activezi ca și persoană fizică română, va trebui să declari veniturile la ANAF. Problema este că astfel de activități comerciale nu vor fi permise fără a avea măcar un PFA.

Dacă te gândești la varianta să nu declari veniturile pentru că oricum le vei încasa într-un cont intermediar (Payoneer, World First etc. – despre asta imediat), sau la început vor fi relativ mici si nu vor „bate la ochi”, și asta devine tot mai riscant.

Recent, în 2017, probabil la presiunea Uniunii Europene în privința corupției din România (apropo, platformele Amazon din Europa nu acceptă persoane fizice ca și vânzători), s-a înființat Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Ei au demarat un proiect de lege cu scopul declarat de a preveni neplata impozitelor pentru venituri obținute din străinătate. Astfel, organizații internaționale, cum ar fi bănci sau intermediari de plăți (ca Payoneer și World First) vor comunica cu statul român și se vor afla sumele pe care le încasezi.

Nu pot să ascund faptul că până recent am recomandat startul afacerii ca persoană fizică, și chiar eu am făcut asta în 2015, dar în ultima vreme a devenit din ce în ce mai riscant și nu pot să-mi asum responsabilitatea pentru a da un astfel de sfat.

Din punctul meu de vedere e o veste bună: lucrurile încep să devină normale și legale în România.

Când ai treabă cu TVA

 • Pentru banii încasați pe produsele vândute nu se va percepe TVA de la clienții finali pentru că în SUA nu există așa o taxă.
 • În schimb pentru că ești rezident al unei țări din UE, Amazon se obligă să îți adauge TVA la serviciile pe care ți le facturează (19% pentru România).
 • Adăugarea TVA se va face doar pentru persoane fizice sau SRL-uri neplătitoare de TVA.
 • Așadar ca să nu pierzi niște bani, e recomandat să îți faci la un moment dat SRL plătitor de TVA.
 • În momentul când ai firma, poți introduce datele firmei la Settings / Account Info sub secțiunile „Legal Entity” și „Business Address” și codul TVA la „Tax Information”.
 • Din acel moment, Amazon nu va mai adăuga TVA facturilor emise către tine.

Sales Tax

SUA are un sistem de taxare asemănător cu TVA-ul european, la nivel de stat. Cinci state nu au Sales Tax: Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire și Oregon, în rest toate au, și e între 4% și 10%.

E o poveste lungă legată de Sales Tax, dar ce trebuie să știi e că:

 • E o taxă de tipul „activ”, trebuie tu ca și comerciant să declari ce vânzări ai avut în fiecare stat și să-ți calculezi taxele, altfel nu te va întreba nimeni de ele.
 • Verificări ale fiscului american (IRS) se fac doar pentru volumuri de vânzări care bat la ochi, de ordinul a peste $100.000/lună pentru un singur stat.
 • Nu trebuie să te stresezi la început legat de asta, iar după ce îți faci firmă se va ocupa contabilul în cazul în care consideră că e necesar.
Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

106 Comments

 1. Buna, in paragraful 3 zici; ”Amazon.com permite și persoanelor fizice să își facă cont de Seller de tipul Professional (mai există cont de tipul Individual, despre asta un pic mai târziu). Dacă nu ai încă firmă, asta e varianta pe care o recomand, pentru că procesul de a îți face firmă consumă timp și bani.”
  Vrei sa spui ca daca nu ai firma poti lucra la inceput ca PFA?

  1. PFA este tot persoana juridica, la fel ca si firma (SRL), deci nu despre asta e vorba in acel paragraf. Acolo vorbesc de persoana fizica: poti deschide cont de Amazon seller pe numele tau, fara sa ai vreo entitate juridica.

 2. Buna ziua
  As vrea sa îmi deschid un cont pe Amazon-seller dar nu prea inteleg traseul produsului.
  Mai exact,eu îl cumpăr de pe un site și apoi ce fac cu el? Sau cum se procedează? Eu voi fi destinatarul și apoi îl voi livra către cumpărătorii de pe Amazon sau Amazon va fi destinatarul și ei îl vor livra către cumpărător?

   1. Mulțumesc pentru raspuns chiar mi-a fost de folos.
    Următoarea întrebare ar fi dacă eu ar trebui sa plătesc anumite taxe către stat la toată afacerea asta și dacă da,care sunt pașii de urmat pentru a fi in legalitate?

   2. Ca si persoana fizica poti sa eviti taxele la inceput. Dupa cum scrie in articol, legal este o zona gri, în care se poate considera că vinzi produse din propria colecție pe site-uri de anunțuri (asemănător cu Okazii, OLX etc.).

    Dar dupa ce ai validat afacerea, deci incepi sa incasezi bani regulat si vrei sa o dezvolti, e bine sa treci pe firma.

 3. Buna ziua,

  Va urmaresc cu interes si ma bucur ca exista un indrumator ca dvs care sustine incepatorii!
  Incerc de vreo 2 luni sa deschid contul de Amazon, fara succes.. Le-am tot trimis buletinul scanat si extrasul de cont al firmei mele si imi tot refuza aplicatia… Am trimis copie buletin, dupa cum solicita ei, si extras cont pe Raiffeisen si pe Payoneer.. Or fi probleme pt ca nu coincide numele meu din buletin cu datele din extras?:)) Doar nu sunt roboti sa nu gandeasca, pe aceste acte fiind aceeasi adresa.. va rog sa ma ajutati, daca ati mai intalnit problema!
  Multumesc mult!

  1. Buna Carmen, cel mai „la sigur” este ca toate cele 3 adrese sa coincida:
   – adresa introdusa la inscriere
   – adresa din buletin
   – adresa de pe extras

   Daca adresa din buletin nu poate fi aceeasi cu cea de pe extras (dar totusi prin Payoneer poti rezolva usor asta), atunci e important macar ca adresa introdusa la inscriere sa coincida cu adresa de pe extras.
   Sa ne amintim ca extrasul e „proof of address”.

   1. Salut Sergiu as vrea si eu sa încep o afacere cu Amazon de transport marfa dar ju știu ce trebuie sa fac dacă ma poți ajuta cu un sfat te rog…

 4. Buna,
  eu de curand am primit invitatia pe amazon hand made si am reusit sa inregistrez profilul de seller. Am completat formularele ca si SRL neplatitor de tva. Acum trebuie sa fac validarea. Intrebarile mele sunt:

  1. daca sunt srl trebuie sa le trimit CUI-ul firmei si extrasul bancar pe ultimele trei luni? sau e nevoie si de copie buletin? cuiul trebuie sa il duc la traducator autorizat ca sa fie in limba engleza?

  2. adresa mea din buletin nu este aceeasi cu adresa firmei. insa adresa firmei si cea de pe extras este aceeasi. Poate sa fie asta o problema??

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

  1. Buna Csilla,

   1. Aici depinde de angajatul Amazon care se ocupa de cazul tau. Recomand sa incerci pentru inceput sa uploadezi CUI in romana si buletinul tau ca si reprezentant. Daca CUI-ul este respins pe motiv ca trebuie sa fie in engleza, atunci va trebui tradus si legalizat.

   2. La proof of address, unde se cere extrasul de cont, este important ca adresa de pe extras sa fie aceeasi cu cea introdusa la inscriere. In rest, poate sa fie diferita de cea din buletin. Nu are importanta pe ce perioada e extrasul. Si aici e posibil sa existe probleme daca extrasul este in romana. Ca si rezolvare, in loc de traducere legalizata, recomand varianta de a deschide cont Payoneer pentru firma, este gratis si ofera extrase de cont in engleza.

  1. Din pacate conturile PayPal nu sunt considerate conturi bancare, deci nu se poate.
   Intermediarii ca Payoneer iti deschid efectiv un cont la o banca americana recunoscuta, cum ar fi Citi Bank.

   1. ok. multumesc! daca totusi raman la varianta de a traduce extrasul, trebuie sa traduc toate paginile extrasului de pe o luna sau ajunge sa traduc un Raport tranzactii pe perioada mai scurta care se incadreaza intr-o pagina?

   2. Bună, Sergiu,
    Deci la orice City Bank din România, pot deschide un cont Payoneer. Nu trebuie, neapărat, on-line, nu? Nasol că nu merge si cu Pay Pal… 🙁

   3. Payoneer este un serviciu exclusiv online.
    Cred ca s-a produs o confuzie aici: Citi Bank este un exemplu de banca din SUA care colaboreaza cu Payoneer.
    Deci tu iti deschizi cont la Payoneer si Payoneer iti deschide cont bancar in SUA la Citi Bank.
    Acel cont bancar il folosesti sa incasezi bani de la Amazon.
    Nu stiu ca Citi Bank sa aiba filiale in Romania, si oricum daca ar avea, nu cred ca ai putea sa-ti deschizi cont bancar in SUA la ei.

 5. Buna ziua.
  Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o privinta. Daca ma apuc sa vand pe Amazon ca persoana fizica si vanzarile mele nu depasesc 5000 $/luna cati bani imi revin mie (mai precis, cu cat raman eu)??? Ce taxe imi retine Amazon si statul american, concret ?!

  1. Amazon retine un comision de 15% din fiecare vanzare (pentru majoritatea categoriilor).
   In rest, mai exista taxele FBA (depozitare, manipulare, livrare) care depind de greutatea si dimensiunea produsului (minim $3).

   Pentru ca nu ai o prezenta fizica in SUA, statul american nu va pretinde nicio taxa.

   In rest, vor fi costuri de promovare folosind platforma de reclame Amazon (PPC), unde depinde de tine cat investesti.

   Legat de bugetul pentru startul afacerii si evolutia de la inceput, recomand seria de articole care incepe cu acesta: https://amazon-seller.ro/pot-sa-incep-o-afacere-cu-produse-fizice-pe-amazon-cu-suma-cu-3-zero-uri-da-dar/

   De asemenea, am lansat recent o unealta de calcul al bugetului: https://amazon-seller.ro/ai-gasit-un-produs-bun-de-vandut-pe-amazon-afla-in-cateva-secunde-bugetul-necesar-pentru-a-l-lansa/

   1. Buna ziua.
    Revin cu o intrebare legata de publicitatea pe Amazon. Suma de 100$/luna este suficienta pentru o publicitate EFICIENTA la un supliment alimentar???

   2. Acei $100 o sa-ti aduca cateva vanzari, dar ma indoiesc ca va fi un numar satisfacator pentru o luna. Mai ales ca nisa de suplimente alimentare din cate stiu este foarte competitiva. De altfel, nici nu recomand patrunderea pe aceasta nisa ca un vanzator incepator.

    Bugetul de publicitate (PPC) depinde de pretul pe click pentru cuvintele cheie targetate. Nisele cu cerere mare au de obicei un cost pe click mai mare dictat de jucatorii mari de pe piata.

    Costul pe click se poate estima dinaintea lansarii afacerii, mai multe detalii aici: https://amazon-seller.ro/ai-gasit-un-produs-bun-de-vandut-pe-amazon-afla-in-cateva-secunde-bugetul-necesar-pentru-a-l-lansa/

   3. Bună Sergiu,
    În cazul în care as vrea să vând pe Amazon și obiecte confecționate de noi, o gașcă de prieteni, crezi că vom avea mai multe comenzi decât vom putea produce? :))) În sensul că nu am cumpăra din China , ci le-am trimite direct din România. Se poate și așa? Mulțumesc.

 6. Pentru a vinde pe Amazon si pe Ebay in US am nevoie sa aplic pentru EIN number ? Cum sa procedez daca unii suppliers ma intreaba de EIN number si dovada ca am firma platitoare de TVA?

  1. Daca vinzi ca si firma sau persoana fizica din Romania, nu este nevoie de EIN.
   Daca iti faci LLC (firma in SUA), din cate stiu vei primi EIN automat (un fel de CUI la noi).

   Nu am intalnit cazuri in care pe furnizori ii intereseaza astfel de detalii.

 7. Imi pare rau dar nu inteleg la ce va referiti aici:Pentru banii încasați pe produsele vândute nu se va percepe TVA de la clienții finali pentru că în SUA nu există așa o taxă.Adica cu ce ar fi diferit daca vand produsul in Germania sa zicem.Multumesc

  1. Acest articol si blogul Amazon Seller Romania in general se axeaza pe vanzarea produselor pe Amazon.com (US), unde nu exista TVA.

   In schimb, daca vinzi pe o platforma Amazon din Europa ca si firma romaneasca, atunci vei incasa TVA de la clientii finali, si va trebui sa te inregistrezi TVA in fiecare tara in care vinzi (Germania, UK etc.).

   1. Buna ziua,
    Cu informatii despre vanzarea in Europa ne puteti ajuta? Ne puteti indruma catre surse de informare? Mutumesc.

   2. Toate informatiile prezentate pe acest blog sunt valabile si pentru vanzare pe platformele Amazon din Europa, iar singura diferenta este pe partea fiscala cu TVA-ul. Pentru consultanta pe partea contabila recomand firma Censea Services.

 8. Buna,
  Am citit cu interes articolul dumneavoastra si am gasit multe informatii utile legate de Amazon.
  In ceea ce ma priveste, sunt interesat de serviciul Amazon Merch. Din cate am vazut, la o prima analiza a informatiilor de pe site poti sa vinzi ca si vanzator privat fara nicio problema, sistemul fiind diferit. Tu vei fi doar un designer, si contributia ta la produsul final este doar designul grafic, astfel ca Amazon se ocupa de printare, expediere, returnari, incasari de bani si plati.
  Problema in cazul acesta este ca pe langa datele personale, contul bancar unde se va face plata ai nevoie de un Tax ID care din cate am inteles in urma unei cautari basic pe internet, ar fi echivalentul cu CIF (cod de inregistrare fiscala).
  Intrebarea mea ar fi, in contextul de fata in care interactiunea mea cu produsul final o sa fie 0%, ce categorie jurudica ar trebui sa am pentru a putea beneficia de acest serviciu si respectiv de castiguri? Cu alte cuvinte cum as putea sa obtin acel Tax ID in Romania sau SUA in situatia mea?
  *De specificat ca este prima mea interactiune cu acest(e) mediu/norme/reglementari/regulament.
  Mi-ar fi de mare folos orice informatie.

  1. Din pacate nu am experienta cu Amazon Merch, dar ma astept sa fie un proces de inscriere asemanator cu Amazon Seller.

   Tax ID este specific US si la inscrierea ca si Amazon Seller, printre primii pasi trebuie sa alegi daca esti US sau non-US citizen/company.

   Daca alegi non-US nu ti se va cere acest Tax ID. Ar trebui sa te poti inscrie ca si SRL, ca in cazul Amazon Seller.

  2. Treci CNP-ul tau la Tax ID. Ca si tine sunt si eu acum, doar ca am si eu o intrebare, daca poate sa imi raspunda si mie cineva, va rog: daca in mom in care iti creezi designul tau si incepi sa vinzi ce taxe platim statului nostru ? Stiu ca platim probabil un impozit in SUA, nu ? 🙂

   1. Nu stiu exact la Merch cum e, dar ca si seller de produse fizice pe Amazon, daca mergi pe persoana fizica (ceea ce nu recomand), vei semna un formular W-8 unde declari ca nu desfasori activitati comerciale in US si declari pe proprie raspundere ca vei plati toate taxele aferente veniturilor de pe Amazon in tara unde ai resedinta.
    Deci teoretic trebuie sa platesti taxe in Romania.

 9. Eu am o intrebare mai simpla: de unde scot factura pentru abonamentul lunar la amazon seller account?
  Am sunat si la support si nu am reusit sa aflu.
  Tin sa mentionez ca sunt firma inregistrata in Romania, deocamdata ca si neplatitor de TVA – mai cateva saptamani pana devin platitor.

  1. Urmeaza acesti pasi:

   1. Mergi la Reports / Payments / Date Range Reports
   2. Click pe Generate Report
   3. Report type: Transaction
   4. Alege luna dorita

   Vei descarca un fisier CSV cu toate tranzactiile din acea perioada.
   Plata abonamentului o vei gasi cu descrierea Service Fee – Subscription Fee.

   Este cel mai apropiat lucru de o factura pe care il ofera Amazon, dar este de ajuns pentru contabilii romani care se ocupa de astfel de afaceri.

  1. Salut, da, asa functioneaza si afacerea mea, o mare parte din articol prezinta aceasta varianta (vezi sectiunea „2. Firmă în România”).

   Transportul depinde de tara de origine si tara in care se afla depozitul Amazon.

   Pentru China – SUA (cel mai frecvent caz), preturile medii sunt:
   – $7-8/kg pentru curier rapid (3-5 zile)
   – $4-5/kg pentru cargo aerian (7-14 zile)
   – $1-2/kg pentru cargo maritim (20-40 zile)

 10. Buna. Spunea-ti mai sus ,daca avem cont pe amazon.com ca persoana fizica, amazon adauga TVA 19% pentru Romania. Dar pentru tarile non U.E. , precum Belarus, Ucraina, Moldova se percep taxe TVA. Multumesc !!!

  1. Amazon respecta legile fiscale din fiecare țară de unde acceptă vânzători. Deci vei afla cota TVA cunoscând legea din tara respectiva.
   Mai trebuie sa te asiguri și ca țara este acceptată, de exemplu Republica Moldova nu e pe lista tarilor acceptate.

 11. Salut!
  Eu lucrez customer service pe amazon.it si urmeaza sa-mi deschid cont de seller .intrebarea mea este urmatoarea :este adevarat ca se percep taxe de la Amazon pentru articolele restituite de catre client? Pentru ca eu asta nu pot sa vad ,
  exemplu :
  1 articol de 10 euro -amazon iti opreste 2 euro pentru expediere ,1 euro depozitare etc si ramai cu 7 euro sa zicem.in cazul in care clientul doreste restituirea articolului in maxim 2 ani de la cumparare ,amazon iti mai opreste vreo taxa din astia 7 euro ?

  1. Salut Valentin, in cazul unui produs cumparat si apoi returnat, banii se „plimba” astfel (luand exemplul tau de $10 – am pus dolari pentru ca eu vand pe US si stiu 100% acolo cum e, dar in Europa cel mai probabil e la fel):

   1. Cumparare:
   – Clientul plateste $10 (daca nu e abonat Prime plateste si livrare separat la comenzi sub $25 – nu sunt sigur in Europa care e limita)
   – Amazon isi retine: aprox. $2.40 FBA pick&pack fee (pentru categoria cea mai mica de greutate/volum) si $1.50 comision pe vanzare (15% pentru majoritatea categoriilor)
   – Asadar, Amazon iti lasa tie aprox. $6.10

   2. Retur
   – Clientul trimite produsul inapoi si primeste cei $10 platiti
   – Amazon iti retrage din balanta $10 si iti da inapoi comisionul de $1.50
   – Pe langa asta, mai exista un Refund Administration Fee de 20% din comision (deci 3% din pretul total, daca comisionul e 15%), in exemplul de fata $0.30.
   – Produsul e returnat la depozit, unde angajatii evalueaza daca acesta mai poate fi revandut. Daca nu, primesti o notificare si il poti lichida (ori distruge, ori trimite la o adresa).

   Mai multe detalii despre Refund Credits and Administration Fees: https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/G21531

   Taxe FBA:
   https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/201112670?language=en-US&ref=mpbc_201119410_cont_201112670

  1. Din păcate Amazon nu accepta vânzători cu adresa în Republica Moldova momentan. Soluția ar fi să-ți deschizi un LLC în SUA sau o firmă într-o țară acceptată (de exemplu chiar România dacă ți-ar fi mai comod).

 12. Salut, foarte interesant articolul si subiectul. Ca sa inteleg mai bine, am facut un calcul simplu, dar cred ca mai rau m-am incurcat…

  1. La vanzarea unui produs cu 20 USD, taxa Amazon ar fi cam 7.8 USD iar costul de marketing ar fi cam 10 USD (adica PPC = 1 USD/”click” iar „conversia” estimata este 10%). Total costuri pana aici – 17.8 USD.
  Asta inseamna ca daca am cumparat produsul cu 2.2 USD si l-am vandut cu 20 USD, abia ajung la zero cu costurile variabile. Iar per total am pierdere (costurile de transport si fee-urile fixe pentru folosirea platformei Amazon nu sunt acoperite). Unde gresesc?

  2. Conversia de 10% La PPC nu e cam prea mare? nu exista si aici ceva echivalent cu „click fraud”?
  Pentru comparatie: la Google adwords, spre exemplu, se pretinde o conversie medie in jur de 2-5%, iar in realitate este cam 0.4 – 0.8%. De ce nu ar fi la fel si pe Amazon?

  1. 1. Produsul din exemplul tau nu este un produs viabil de vandut pe Amazon, din punctul de vedere al unui incepator. Pentru a fi viabil, ar trebui a aiba unul sau mai multe din aceste caracteristici diferite:
   – Amazon fees mai mici: in exemplul tau, $7.8 se potrivesc unui produs standard-size large mai greu de 1 lb (453g). Daca ar fi mai mic si mai usor, ar putea scadea aceste taxe pana la $5.41 ($3 referral fee 15% + $2.41 fulfillment fee).
   – Pret mai mare: daca ramane cu aceleasi caracteristici fizice si de nisa, ar deveni viabil daca s-ar vinde cu un pret mai mare.
   – Cost PPC mai mic: $1 pe click este un pret destul de mare pentru un produs de $20, se pot gasi nise cu concurenta mai mica.

   Legat de transport, costul de transport din China pana la depozitul FBA ar trebui sa-l calculezi direct in landed cost-ul produsului (productie + transport), iar transportul de la depozit pana la cumparator e inclus in fulfillment fees.

   De exemplu, un produs de $20 viabil ar arata asa:
   – Landed cost: $4
   – Amazon fees: $5.41
   – Cost PPC per vanzare: $7
   – Profit net: $3.59 (18%)

   Pentru simplitate, n-am luat in calcul abonamentul lunar Amazon Seller si nici Monthly Inventory Storage, care sunt relativ mici.

   2. Conversia de 10% este chiar pesimista in cazul Amazon PPC. Amazon este strict o platforma de cumparaturi, si prin asta difera mult de Google sau Facebook. O campanie bine optimizata pe cuvinte cheie, si un listing bine optimizat pot ajunge la 20-30%.

   Nu am auzit despre click fraud pe Amazon, cel putin nu asa cum se intampla pe Google si Facebook. Am auzit zvonuri ca pe niste foarte competitive sunt jucatori black hat care platesc click farms sa intre pe reclamele competitorilor si sa le consume bugetele.

   Dar am vorbit personal cu sute de selleri, unii cu vanzari de peste $1 mil pe an, si niciunul nu mi-a spus ca ar fi patit asta.

 13. Buna.Recent mi-am facut un cont de seller pe amazon si am cateva nelamuriri.Am intampinat probleme la plata abonamentului.Trebuie un card de credit sau este ok si cel de debit, de pe care am transmis si extrasul?. Banii de pe produse intra in acelasi cont? ce modificari ar trebui sa fac? Multumesc

 14. Salut,

  Eu mi-am facut cont pe persoana fizica in romania, am vandut 3 produse pe amazon in sua si apoi mi-au suspendat contul si mi-au cerut credit card on file (e debit) utility bill(initial le-am trimis factura de la RDS in romana, apoi in engleza, si asa au zis ca e „illegible”), business licence(daca am, dar eu nu am), si facturi de la furnizor (le-am trimis una in engleza). De mai mult timp deja contul e tot suspendat si nu vor sa mi-l activeze sa trec de acest review. Problema cred ca e la utility bill. Am tradus-o in engleza, autentificat, legalizat si le-am trimis-o dar seller performance nu mi-au raspuns si nu mi-au dat drumul. Nu stiu ce sa mai fac? Era mai OK sa fii inceput direct cu SRL? Mi-e scarba deja de chestiile astea administrative si nu ma pot concentra pe produs, dezvoltare afacere, etc. Ce sugerezi ca ar trebui sa fac sau sa fi facut inainte?

  Multumesc.

  1. Salut Ionut, pentru „proof of address” se accepta si bank statement (extras de cont).

   Eu si mai multi cunoscuti am folosit extrasul de la Payoneer sau World First (contul intermediar unde oricum incasam banii – nu recomand incasarea in cont romanesc din cauza conversiei valutare).

   Aceste extrase sunt direct in engleza si angajatii Amazon sunt obisnuiti cu formatul.

   Succes!

 15. Buna !
  Si eu incerc sa incep o afacere pe Amazon insa eu am un furnizor din India de la care vreau sa achizitionez produsele. Cum se poate proceda in acest caz ? Comanda trebuie plasata musai pe Alibaba sau la un furnizor in China ?
  Multumesc mult de ajutor !

  1. Se poate lucra cu furnizori oriunde in lume, atata timp cat rezolvi si partea cu transportul la un pret viabil.

   Gasesti cateva detalii legate de comanda stocului in acest articol: https://amazon-seller.ro/fba-private-label-din-china-episodul-4-mostrele-si-prima-comanda/

   De asemenea, furnizorul va trebui sa lipeasca niste etichete pe cutii, aici descriu o parte din acel proces: https://amazon-seller.ro/16-pasi-prin-care-listezi-primul-produs-si-faci-un-fba-shipment/

 16. Buna. Pentru produsele Handmade am vazut ca este o alta categorie. Ai experienta si pe partea asta? La fel iti trb un Srl, contabiilitate, sa demonstrezi din ce faci produsul etc? Din experienta ta cu alti seller, cunosti pe cineva care a avut succes, sau e pierdere de timp? Poti sa fii FBA ca artizan handmade, sau livrezi singur? Multumesc mult.

  1. Pentru o afacere cu adevarat scalabila, nu recomand vanzarea in categoria Handmade, ci in categoria din care face parte produsul (Home & Kitchen, Jewelry etc), chiar daca produsul e facut manual.

 17. As avea o nelamurire in privinta taxelor si impozitelor unui LLC USA.
  Daca LLC este detiunut si controlat de o singura persoana fizica rezidenta fiscal in Romania , daca/cum se impoziteza acest LLC in Romania ?

 18. Buna, eu locuiesc in Italia, si am.un PFA aici, esre suficient ca sa pot deschide contul pe Amazon Seller ? Oare accepta in documentele solicitate limba italiana ( fiind una de circulatie internationala )? Acum fac primi pasi in evaluarea initiala a afacerii ( adica sunt mai la inceput..decat sunt altii ” la inceput „..:), ma refer la cei care au deja contul si sunt deja aproape de lansarea primului produs), a si inca o intrebare : legatura intre furnizor si Amazon cum se face ? Spre ex eu doresc sa imi ajunga marfa la Roma..( sunt multe depozite Amazon aici), trebuie sa cer Amazonului…si ei sa imi confirme disponibilitatea…si apoi sa comunic cu furnizorul sa i dau adresa unde sa trimita? Sau cum functioneaza ?multumesc

  1. Poti sa-ti faci cont pe PFA, dar faptul ca ai raspundere completa poate fi o problema, dupa cum am explicat chiar in acest articol. De asemenea, cel putin in Romania taxele sunt mai mari pe PFA decat pe un SRL (nu stiu in Italia cum e).
   Legat de adresa depozitului, Amazon iti aloca automat un depozit atunci cand creezi un FBA shipment pe platforma. Am scris un articol despre cum sa creezi un FBA shipment: https://amazon-seller.ro/16-pasi-prin-care-listezi-primul-produs-si-faci-un-fba-shipment/
   Alocarea depozitului se face automat dupa un algoritm care ia in considerare mai multe aspecte, printre care adresa expeditorului (furnizorului), dar si cererea pentru tipul tau de produse in anumite regiuni ale tarii.
   Deci daca vrei sa ti se aloce un depozit din Roma, poti sa ai sanse mai mari daca expediezi din apropiere, dar nu e garantat ca ti se va aloca un depozit de acolo.

  1. Poti vinde produse alimentare pe Amazon, dar iti trebuie diverse aprobari guvernamentale in functie de tara in care le vinzi si de tipul produselor. De exemplu, in SUA daca vrei sa vinzi orice se baga in gura sau se aplica pe piele, iti trebuie in primul rand aprobare din partea FDA (Food and Drug Administration).
   In rest, mai are si Amazon niste conditii, ai detalii complete aici: https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/G201511970

 19. Salut!
  Foarte interesante si educative articolele pe care le postezi! Felicitari!
  As avea si eu nevoie de un sfat ,daca ma poti ajuta. De cateva zile am inceput sa ma documentez despre cum poti deveni seller pe Amazon pt ca m-ar interesa sa incep un astfel de business. Am tot stat pe articole si tutoriale si am inteles cat de cat care e parcursul pt a vinde ,care ar fi pasii de urmat si ordinea lor, insa ,marea mea „dilema” este: cum parcurgi fizic acei pasi?!?
  Stiu ca trebuie sa incep prin a-mi crea o firma(am vazut ca de preferat ar fi un LLC). Ok,dar cum trebuie sa fac concret ca sa imi deschid un LLC in State? Pe mine m-ar interesa vanzarile de tip wholesale,deci o sa-mi trebuiasca un cod AN, Business licence si sales Tax ID – cum le obtin si de unde? am citit ca e de preferat ca atunci cand iti creezi un cont bancar ,sa fie unul de tip business -unde ar trebui sa imi fac contul(in ce tara). Eu am cont pe Pioneer pe care l-am facut acum vreo 3 ani ca sa imi recuperez taxele din SUA,ca am lucrat acolo o perioada. Stii daca ei fac si conturi business? In cazul in care imi deschid un LLC in State , contul bancar trebuie sa fie la aceeasi adresa( ca nu inteleg asta,adica eu voi dori cardul in Romania, nu voi avea acces fizic la adresa din SUA).
  Cum gasesti cei ma buni distribuitori si cum finalizezi un contract cu ei astfel incat marfa sa ajunga intr-un depozit Amazon pt livrare si cum ii platesti(ce siguranta ai ca nu pierzi banii si nu iti iei teapa de la distribuitori)? Stiu ca e posibilitatea sa gasesti distribuitori care trimit direct la Amazon,dar in cazul in care gasesti o oferta buna cu distribuitori care nu trimit la Amazon direct, imi va trebui un/niste prepcenteri aproape de un depozit Amazon- cum ii gasesc pe astia?
  Si, in cele din urma, cum gasesc un contabil in SUA care sa se ocupe de toate chestiunile incidente ?
  Stiu ca am pus niste intrebari de „gradinita” dar, as dori,daca se poate, sa ma lamauresti in scris despre toate aceste aspecte.Am tot citit pe forumuri si am vazut tutoriale,insa sunt f multe pareri si difera cat de cat,de aceea caut un raspuns concis.
  Iti multumesc anticipat pt timpul tau si mult succes in continuare!

  1. 1. Eu activez pe Amazon cu SRL romanesc si nu am experienta proprie legata de LLC, dar stiu „din auzite” cum functioneaza. In principiu, platesti un comision unei firme care iti infiinteaza un LLC intr-un stat care si suporta infiintarea de la distanta. Cele mai populare state, si datorita taxelor mici, sunt Delaware si Wyoming.
   O cautare dupa „form Delaware LLC” sau „form Wyoming LLC” pe Google iti va returna mai multe astfel de servicii.
   Partea de contabilitate la americani e mult mai simpla decat la noi si va trebui sa angajezi un contabil doar o data pe an cand se face bilantul (costa in jur de $200/an). O sa-ti recomande firma cu care ti-ai infiintat LLC un contabil, daca nu au chiar unul din partea lor.

   2. Acest blog este concentrat pe modelul Private Label al vanzarilor pe Amazon, unde creezi un produs nou sub propriul brand cu propria listare. La wholesale cauti distribuitori ai unor branduri existente cu listari existente si adaugi oferta ta pe acele listari, deci functioneaza altfel si se pune accent pe alte lucruri.
   Wholesale pe Amazon facut de romani este ceva destul de nou (mai nou decat Private Label), dar poti gasi vreo 2 grupuri pe Facebook despre asta (cauta „romania amazon wholesale”).

 20. Salut, Sergiu! Si pe mine ma intereseaza sa devin amazon seller, am inteles din raspunsurile tale pentru comentariile de mai sus, ca e nevoie in primul rand de un srl, intrebarea mea este de cati bani as avea nevoie pentru a incepe?, si a 2 a intrebare este de unde imi cumpar produsele? mentionez ca sunt din Romania si vreau sa fac acest lucru de pe teritoriul tarii! O seara buna, astept un raspuns! Cu stima Mihai!

  1. 1. Bugetul de start depinde de doua aspecte: produsul si nisa. Am scris o serie de articole legate de acest subiect si chiar poti gasi un calculator de buget aici pe site. Primul articol din serie: https://amazon-seller.ro/pot-sa-incep-o-afacere-cu-produse-fizice-pe-amazon-cu-suma-cu-3-zero-uri-da-dar/

   2. In mod normal vei cumpara produsele din China si le vei trimite direct la depozitul Amazon, indiferent unde te afli tu. In acest articol am prezentat pe scurt toti pasii prin care trece o afacere obisnuita Amazon FBA: https://amazon-seller.ro/toata-afacerea-ta-cu-produse-fizice-pe-amazon-in-5-etape/

  1. Pe Amazon.com (platforma din SUA) se accepta sa activezi si ca persoana fizica.
   Pe platformele europene poti doar pe firma.
   Insa nu recomand vanzarea pe Amazon pe persoana fizica si am explicat de ce chiar in acest articol (punctul 3. Persoană fizică).
   Daca te gandesti sa mergi pe PFA in loc de SRL, se poate pe toate platformele, dar din nou nu recomand si am explicat tot in articol la punctul 2).

 21. Salut, mi-am deschis cont pe seller central si trebuie sa completez informatii pentru sectiunea de „Tax Information Interview”.

  Am de ales intre :

  „Individual” care spune „Individual includes Sole Proprietors or Single-Member LLCs where the owner is an individual” si
  „Business” unde trebuie sa aleg una dintre urmatoarele subdiviziuni :

  Corporation , Estate , Government , International organization , Central bank of Issue , Tax-exempt organization, Private fundation , Complex trust , Simple trust , Garantor trust , Partnership , Disregarded entity .

  Mentionez ca am o firma de tip SRL in Romania.

  Multumesc,

  Albert

   1. Buna ziua,

    Am un SRL in Romania si am dat deja pe individual. Cum pot schimba pe Corporation?

  1. Am scris un articol pe tema livrarii din Romania: https://amazon-seller.ro/idei-despre-livrarea-romania-sua/
   Pe langa informatiile de acolo, daca vrei sa trimiti un stoc mare pe ocean, iti recomand serviciile celor de la Lucky Key Forwarding, datele de contact le gasesti pe pagina de resurse utile: https://amazon-seller.ro/resurse-utile/
   In rest, am scris o brosura de 20 de pagini despre vanzarea de produse fabricate in Romania care vine ca si bonus cu ebook-ul „Vanzarea pe Amazon – Sprint sau Maraton?”, disponibil pe acest site: https://business-amazon.ro

 22. Salutare! Cum e cu SRL-ul in Europa?
  In momentul de fata am cont profesional pe piata SUA dar vreau sa deschid și în Europa pe DE și UK. Trebuie sa fac conturi separate de seller pe fiecare dintre piețe respectiv să plătesc abonamentul lunar in fiecare tara sau se poate centraliza totul din contul central SUA?
  Nu am primit până acum răspunsuri clare de la tot felul de omuleți de prin Asia .
  Merci

  1. Va trebui sa intri pe unul din marketplace-urile europene, de exemplu pe UK: https://sellercentral.amazon.co.uk/
   Acolo te va ruga sa te loghezi, iar daca vei folosi acelasi email/parola de pe contul de US, te va intreba ce vrei sa faci: comasezi toate marketplace-urile intr-un cont sau faci separat cont pe EU.
   Daca le comasezi, vei plati doar abonamentul pe US, daca le faci separat, vei plati separat pe EU 25 de lire sau 39 euro, in functie de unde ti-ai deschis contul (UK, DE etc).
   Indiferent unde ti-ai deschis contul de EU, vei putea vinde pe toate marketplace-urile europene din acelasi cont, platind un singur abonament.

 23. Buna ,am comandat un iphone 11 acum 2 saptamani ,acum cateva zile cand a ajuns ,l-am aprins din prima de cum l-am luat din pachet a mers in jur de 10 minute ,dupa care s-a stins si nu se mai aprinde ,am fost cu el in service si mi-au spus din cauza condensului si diferentelor de temp si ca ar fi un defect de fabrica pentru ca nu trebuia sa se strice doar de la asta. Eu ce fac acum pot sa primesc alt produs sau banii inapoi?? Va implor astept un raspuns

 24. Buna ziua,

  As dori sa știu dacă este obligatoriu sa ai firma in țara unde ai înmagazinata marfa pt vânzare?
  Adică, dacă eu trimit marfa in Italia, pot sa vând cu un SRL România, sau am nevoie de o firma deschisă in Italia sau țările unde Amazon are depozitul? Mulțumesc

  1. Nu trebuie sa ai firma in tara unde e depozitata marfa.
   Poti sa vinzi pe oricare platforma Amazon cu SRL romanesc (si cu orice alta firma deschisa in majoritatea tarilor de pe planeta).

 25. Salut!
  Poti sa explici de ce AMAZON US adauga TVA 19% la factura catre SRL-ul romanesc? AMAZON cum justifica incasarea taxei din punct de vedere contabil, in conditiile in care este entitate nonUE?

  Multumesc

  1. In primul rand, trebuie mentionat ca Amazon lucreaza sub mai multe entitati juridice in toata lumea, ca sa plateasca taxe cat mai mici, nu are o singura companie in US.
   In cazul facturilor de pe Amazon.com totusi, este intr-adevar vorba de o companie americana: Amazon Services LLC.
   Se pare ca este posibil ca o companie americana sa se inregistreze TVA in UE pentru ca pe facturile pe care le emite catre SRL apar datele astea:
   Supplier Name:
   Amazon Services LLC
   Supplier Address:
   8329 West Sunset Road, Suite 220, Las Vegas, NV
   89113, United States
   Supplier VAT number: EU826013844
   Mai multe detalii despre colectarea TVA de catre Amazon.com poti citi aici: https://sellercentral.amazon.com/gp/help/external/201748700?language=en-US&ref=mpbc_201748790_cont_201748700

 26. Buna ziua,

  Desi in acest articol ati expus destul de clar motivele si pasii necesari pentru deschiderea unui cont de Amazon Seller pe firma, eu totusi as dori sa intreb/inteleg pasii pentru deschiderea unui cont pe persoana fizica (Atentie, nu SRL sau PFA), respectiv, daca stiti cum se realizaeaza acest lucru,?
  1. Exemplu: Am un cont de amazon (de cumparator), am intrat pe el, am dat sa deschid un seller account, selectez Romania si imi apar urmatoarele optiuni: „State-owned business”, „Publicly-listed business”, „Privately-owned business”, „Charity” si „None, I am an individual”. Care din cele de mai sus este pentru persoana fizica, care pentru firma (SRL sau PFA). (parca ultimul, cel „I am an individual” permite doar vanzarea a 40 de produse lunar si nu are acces la alte opriuni ca si contul de seller profesional)
  2. Ca persoana fizica, merg conturile de lei (ING, BRD, etc), imi trebuie cont in dolari in Romania sau imi trebuie un cont in USD extern (gen Payoneer)

  Multumesc.

  1. Pentru punctul 2 m-am clarificat tot din articolele de aici si multumesc pentru acest lucru. Clar cont in USD Payoneer.

   Pentru punctul 1, va rog daca se poate o clarificare.

   Multumesc

  2. 1. Pentru persoana fizica vei alege „None, I am an individual”, iar pentru SRL sau PFA „Privately-owned business”.
   Legat de intrebarea despre individual, trebuie clarificata diferenta dintre cele 2 tipuri de cont:
   – Professional seller, unde am inteles ca ai intrat acum, si unde poti alege „None, I am an individual”, dar acest lucru nu afecteaza tipul de cont (professional, $39.99/luna)
   – Individual seller, care nu are abonament lunar, dar are niste limitari serioase

   2. Se poate si cu cont romanesc, si cu cont USD la un intermediar (cum e Payoneer).

 27. Buna ziua!

  Referitor la „Poți merge și pe PFA, dar cel mai mare dezavantaj aici e că ai răspundere totală asupra afacerii. De exemplu dacă un client te dă în judecată, se vor pune la bătaie toate proprietățile personale în cazul unei despăgubiri.”

  Daca aveti cumva idee, cum te protejeaza un SRL in cazul in care un client te da in judecata? Ce se pune la bataie in acest caz, in eventualitatea unei despagubiri?

  Multumesc anticipat!

  1. Clientul da in judecata compania si se pun la bataie banii si bunurile companiei si in cazul incapacitatii de plata se trece la insolventa/faliment, neafectandu-te pe tine ca si asociat al societatii.

 28. Sa inteleg ca pot activa ca seller pe amazon ca persoana fizica (nu PFA sau SRL) daca nu vand mai mult de 40 de articole/ luna, adica amazon permite doar vanzarea a 40 de produse lunar?

  1. Tipul de cont Amazon Seller si forma juridica sub care activezi sunt 2 lucruri diferite care nu depind una de cealalta.
   Adica poti avea cont de seller de tipul Professional Seller si sa activezi ori ca si persoana fizica, ori ca si SRL/PFA.
   La fel poti avea cont de tipul Individual Seller si sa activezi ori ca si persoana fizica, ori ca si SRL/PFA.
   Limita de 40 de produse lunar este la contul de tipul Individual Seller, care oricum nu este o optiune daca vrei sa pornesti o afacere, neavand acces la 80% din facilitatile despre care vorbim pe acest site.
   Recomandarea mea este contul Professional Seller cu SRL, dupa cum am scris in articol.

 29. Salut!

  Referitor la aspectul legal al comertului pe Amazon, as dori sa validez cateva lucruri, ca proces, pentru a stii daca sunt pe drumul cel bun. Voi avea in curand un curs gratuit cu voi insa nu as vrea sa arunc aceste intrebari acolo, daca as putea sa le validez intai aici.
  Am activat 2 luni pe Amazon UK, unde am plasat un produs pregatind totul cca. 1 an, insa doar din auzite. In cele 2 luni nu am avut nicio vanzare, retragand stocul in Romania si inchizand firma. Dupa ce m-am documentat, am descoperit si greselile facute, insa tot mai am cateva intrebari.
  Am avut cod TVA pe UK, declaratiile erau depuse de firma de contabiltate din Romania care luau foarte multi bani pe treaba asta, ulterior dupa ce am incheiat relatia cu aceasta firma si am inchis contul de TVA, am reusit pe cont propriu sa recuperez TVA-ul platit si descoperind foarte multe alte informatii.
  Acum, daca as dori sa ma reintorc pe piata din UK (avand brand platit cu multi bani lla Marcaria, deschis pe UK pe acea clasa), as putea sa o fac pur si simplu deschizand din nou cont, insa nu professional, pe persoana fizica (nu autorizata), punand la vanzare stocul ca sa vad daca ceea ce am invatat functioneaza ? Fara a deschide cod de TVA in UK (nu conteaza daca imi vor pune TVA la facturile de fee-uri, le accept). Ca, ulterior, daca vad ca ceea ce am invatat se aplica, sa deschid PFA in Romania, cod de TVA in UK, sa fac upgrade la cont professional, sa aduc mai multe SKU-uri la acel brand. Daca vi se par ok acesti pasi, voi putea ulterior, bineinteles si cu confirmarea ca am aptitudinile necesare si ca treaba merge, sa deschid un SRL in Romania (pentru a avea active inregistrate), sa ma inregistrez in Amazon ca upgrade la PFA, sa deschid brand-ul si pe US si sa expandez afacerea si pe zona respectiva. Vi se par posibili acesti pasi din punct de vedere tehnic dar si ca siguranta de a nu investi foarte multi bani pentru a gresi din nou? Va multumesc

  1. Pe cont de tipul Individual nu poti sa aplici lucruri importante pe care le-am prezentat pe acest site, sau pe care le afli prin cursuri, deci nu recomand varianta asta.
   In primul rand, ca si Individual Seller, nu poti sa faci campanii PPC.
   De asemenea, banuiesc ca vrei sa vinzi mai mult de 40 de unitati pe luna…

 30. SALUT!
  Am si eu cateva intrebari daca nu te superi.
  Am cont profesional pe Amazon USA si adresa pe UK pentru ca locuiesc in UK, dar vreau sa imi fac firma in Romania. Crezi ca e complicat? Ma refer, daca risc sa imi suspende contul daca ma inregistrez cu firma din Romania? Avand in vedere ca vor fi adrese diferite.
  Din punct de vedere taxe pe firma ce recomanzi UK LTD s-au Romania SRL?
  Daca poti sa imi spui si ce taxe se platesc pe SRL ca online seller m-ai ajuta mult.
  Mersi frumos

  1. Poti oricand sa schimbi firma sub care activezi pe Amazon (sus la Settings / Account Info).
   Ca si taxe nu sunt 100% sigur, dar cred ca in Romania e mai avantajos.
   Pentru microintreprindere (cifra de afaceri sub 1 mil euro / an) se plateste 3% impozit pe venit sau 1% daca firma are angajati.

 31. Incerc sa deschid un cont pe Amazon seller si am.ajuns in faza in care astept sa vina acea invitatie scrisa la adresa. Desi trebuia sa vina pe 30 decembrie nu a venit. Am mai solicitat inca o data si termenul ar fi pe 9 ianuarie. Daca nici de aceasta data nu vine, conform informatiilor, mai am dreptul la o singura solicitare. Ce pot face daca nici a treia oara nu soseste acea invitatie?
  Mersi.

 32. Buna ziua,

  imi cer scuze daca s-a raspuns deja la intrebarea aceasta doar ca din ce am lecturat, nu am gasit.
  Am deja cont pe individual dar vreau sa trec pe corporation. Persoana fizica va fi chiar actionar si admin la noul SRL.
  Intrebarea este: se suspenda contul cat se fac transferul de pe individual pe business? Cat timp dureaza? Este recomandat?

  Multumesc tare mult.

 33. Am citit majoritatea întrebărilor si răspunsurilor, dar nu m-am lămurit cu următorul aspect: Pot folosi SRL-ul pe care deja activez intr-un anumit domeniu in România (cu cateva coduri CAEN inregistate), pentru a adauga codul CAEN necesar vanzarii pe Amazon? S-ar complica lucrurile? Sau recomandați sa folosesc SRL-ul doar pentru vanzarea pe Amazon? Mi-ar fi mai usor sa folosesc un SRL pe care deja il administrez, pentru ca activitatea pe acest SRL este redusă.

 34. Buna as vrea sa deschid și eu un cont de amazon dar menționez ca nu am firma dar cu timpul o să-mi deschid. Deocamdată vreau sa cumpăr de pe alibaba și sa vând mai departe ce m-ați sfătui. Vreau sa menționez ca sunt în germania.

 35. Salut!
  Pot incepe sa vand produse pe Amazon fara a fi persoana juridica pentru inceput si ulterior sa trec pe firma sau PFA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button