Tutoriale

Extinderea vânzărilor tale pe eBay și cum automatizezi acest lucru

Da, știu, am scris de multe ori, atât în articole, cât și în cartea mea despre avantajele nete ale vânzării pe Amazon în detrimentul oricărei alte platforme de tip marketplace.

Argumentele sunt clare: când vine vorba de e-commerce, Amazon e lider detașat cu aproape jumătate din cota de piață în SUA.

Următorul clasat, eBay, are mai puțin de 1/7 din vânzările Amazon, și asta m-a făcut până acum pur și simplu să ignor acest marketplace, pentru că am considerat că nu merită efortul.

La acest efort pe care l-am văzut a contribuit și faptul că eBay este la origini o platformă de licitații si partea de vânzare funcționează destul de diferit de Amazon.

Cum mi-am schimbat perspectiva

Acum câteva zile am descoperit o nouă unealtă software care a fost de ajuns să încline balanța efort/câștig în favoarea listării produselor mele pe eBay.

Aplicația se cheamă JoeLister și îți listează automat produsele de pe Amazon pe eBay din câteva click-uri, dar oferă și opțiuni avansate pentru cei care se pricep.

Totuși, cum funcționează eBay?

Înainte să trec prin funcționalitățile JoeLister, haideți să vedem în mare cum funcționează platforma eBay și care sunt diferențele față de Amazon:

 • eBay este la origini o platforma de licitații unde vânzătorii (de obicei persoane fizice) listează produse singulare sau cu stoc foarte mic și cumpărătorii licitează pentru ele. La sfărșitul licitației produsele merg la cei care au oferit cel mai mult.
 • Ca să intre și în nișa de retail clasic, deja de mulți ani eBay a introdus și opțiunea de listare fixă unde cumpărătorii pot cumpăra pe loc produsul la un preț fix.
 • Pe eBay, vânzătorii au mai mult control asupra listării (pot formata textul descrierii și pot introduce imagini), dar și asupra termenilor (politica de retur, condiții de livrare). Acest lucru poate părea ca un avantaj, dar implică mai multă muncă de pregătire.
 • De asemenea, libertatea dată vânzătorilor la crearea listării a făcut platforma să arate destul de dezordonată și să ofere o experiență mai imprevizibilă cumpărătorilor.
 • Tot din punctul de vedere al cumpărătorilor, experiență de cumpărare este mai greoaie pe eBay, unde ești redirecționat pe PayPal (platformă deținută de eBay) pentru a plăti.
 • Pe partea de promovare, pe eBay nu există PPC ca pe Amazon, dar în schimb oferă un serviciu numit Promoted Listings care la prima vedere este chiar mai avantajos decât PPC, pentru că plătești doar la vânzare, și nu click-urile. În momentul când creezi o campanie vei seta procentul din preț pe care îl cedezi eBay-ului în schimbul promovării. Cu cât mai mare e acest comision, cu atât mai vizibil va fi produsul tău (efect asemănător creșterii bid-ului pe Amazon).
 • Cu puterea pe care o primesc vânzătorii pe eBay vin și niște condiții. Multe facilități sunt oferite doar vânzătorilor top-rated, cum ar fi chiar Promoted Listings menționate mai sus.

Vânzătorii care sunt la început de drum au și o limită pe partea de vânzare: nu pot vinde produse cu o valoare totală mai mare de $500 sau mai mult de 10 unități într-o lună. eBay face un audit în fiecare lună și ridică aceste limite în funcție de volumul de vânzări atins și feedback-ul pe care l-ai primit de la cumpărători.

Iată cum devii un top-rated seller pe eBay:

 • Vânzător activ de peste 90 de zile.
 • Mai mult de 100 de tranzacții și vânzări de peste $1000 în ultimul an.
 • Ai respectat politica de vânzare eBay.
 • Rată de tranzacții cu defecte de sub 0.5%. Un defect poate fi cam orice problema apărută din vina ta, de exemplu: feedback de 1-3 stele, retur pe motiv că produsul nu e ca și cel descris, comandă anulată din lipsă de stoc etc.
 • Rată de livrări întârziate sub 3%.

JoeLister to the rescue

După cum spuneam la începutul articolului, am găsit recent o unealtă software care automatizează legătura dintre Amazon și eBay:

 • Listează automat produsele tale de pe Amazon și preia toate imaginile și textele pentru a face listări complete pe eBay.
 • Creează automat fulfillment orders pentru produsele tale FBA în momentul când vin comenzi pe eBay și actualizează stocul corespunzător, asigurând astfel metrici bune pentru a deveni (sau menține statutul de) top-rated seller.

Primul pas este conectarea JoeLister atât cu contul de eBay, cât și cu cel de Amazon Seller:

Apoi vei vedea toate produsele tale de pe Amazon accesând meniul „Amazon Inventory” de unde vei putea lista produsele separat sau în bulk cu un click.

Produsele listate pe eBay le poți vedea și gestiona în secțiunea „eBay Listings”:

Atât de simplu!

Trebuie să menționez că JoeLister este un serviciu plătit cu primele două săptămâni gratuite și abonamente lunare începând de la $29 pe lună pentru maxim 100 de listări, un preț decent zic eu.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button