Tutoriale

FBA Private Label din China – Episodul 2: Contactarea furnizorilor

Dacă în articolul anterior am descris cum am ajuns în punctul de a găsi un produs pe care vreau să-l vând pe Amazon și o listă de furnizori pe Alibaba, acum o să vă prezint pașii prin care am intrat în legătură cu furnizorii.

Formularul de contact

Am pornit de la lista de rezultate din Alibaba și am dat click pe „Contact Supplier” (Ctrl + click mai exact, pentru a deschide un tab nou).

Pentru un proces mai rapid, vă recomand să vă faceți cont pe Alibaba, astfel nu mai trebuie introdusă adresa de email la fiecare cerere. De asemenea, un cont are multe alte avantaje, cum ar fi faptul că vei avea toate discuțiile salvate.

Șablon pentru mesaj

Am contactat în total 26 de furnizori și le-am trimis tuturor un mesaj cu următorul text. Ideea e de a contacta cât mai mulți pentru a avea de unde alege.

Hello,

My name is [nume] [prenume] from [nume firmă] SRL in Romania. Our owner asked me to contact your company about working together in a potential lucrative business venture. We’re a company managing several e-commerce businesses that do over $2 million in sales each year to customers in the USA and Western Europe.

Our products are from the [categorii] categories and are sourced at the moment from suppliers in Eastern Europe, but we wish to start working with someone from Asia. We’d like to introduce ourselves and express an interest in creating a profitable partnership between our two companies.

We are planning to purchase [cuvânt cheie produs] products to add to our product line.
The first product we wish to launch has these specifications:

 • [dimensiune]
 • [culoare]
 • [alte caracteristici]

After a lot of research, we feel that your company could be a great supplier of this product. We would like to get some more information, and we have a few questions:

 • May we get a sample of the product, and how much will you charge, including DHL Express shipping to Romania? We would be happy to cover shipping costs with PayPal.
 • How long will it take to receive the samples?
 • What types of packaging do you normally use for this product?
 • What is the cost of this product per unit including shipping via Air Express to the United States?
 • How long does it take to manufacture once an order has been placed?

I would be grateful if you would contact us with the answers to the above questions as well as your shipping and other policies we may need to know. Can we discuss a sample order of the product?

We hope that we will be able to start a mutually beneficial relationship.

Please email me back at: [email]

Thank you,

[nume] [prenume]

Purchasing Agent

[nume firmă] SRL
[oraș], Romania

Mențiuni

 • Am urmat sfatul lui Greg Mercer din acest articol de pe blogul Jungle Scout și n-am spus că sunt proprietarul afacerii, ci un agent de achiziții.
 • De asemenea, am oferit niște date umflate despre dimensiunile actuale ale afacerii, toate astea pentru ca furnizorii să-mi trateze mesajele cu mai multă seriozitate.
 • Am zis numele real al SRL-ului meu pentru că la un moment dat voi încheia un contract cu furnizorul ales.
 • Se poate și dacă nu ai SRL, știu că există persoane care au făcut-o, dar va trebui schimbat un pic textul în acest caz și totuși nu recomand varianta asta pe termen lung. Mă gândesc la situația în care vrei doar să testezi dacă un produs se vinde și încă nu vrei să treci prin birocrația și cheltuielile de a deschide o firmă.
 • Paragraful unde am scris despre categorie și Europa de est e mai mult de umplutură și probabil că o să îl ștergi/modifici.
 • Am scris despre Asia și nu China în mod specific pentru că am găsit și furnizori cu oferte bune din India, cel puțin pentru produsul pe care l-am ales eu.

În următorul articol prezint ce răspunsuri am primit și cum am triat furnizorii pentru a alege 5 de la care am comandat mostre.

PS: Lampa cu sare de Himalaya e doar un exemplu, nu e produsul pe care l-am ales eu și nici nu îl consider un produs bun pentru prima lansare – e greu, sensibil la transport și, cel mai important de fapt, are o concurență acerbă pe Amazon (cel mai popular listing are peste 12000 de recenzii).

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button