Diverse

Grupurile de tipul Mastermind și dezvoltarea ta ca și antreprenor

Astăzi vreau să scriu despre conceptul de Mastermind, iar ideea mi-a venit ca urmare a unei întâlniri pe care am avut-o de curând cu un grup de selleri pe Amazon din Brașov. Eu fiind mai singuratic de fel, m-am bucurat atunci când un cititor al newsletter-ului m-a contactat cu invitația de a participa la întâlnirile pe care ei le organizează periodic undeva în oraș pentru a face schimb de păreri și experiențe pe Amazon. Eu sunt brașovean la origine, dar stau în Cluj de mai mulți ani, așa că am acceptat bucuros invitația și am convenit că îi voi anunța când mă duc „acasă” data viitoare pentru a organiza o întâlnire.

Zis și făcut… după câteva săptămâni, într-o seară de duminică, ne-am întâlnit vreo 8 actuali sau viitori selleri într-un local din Brașov. Pentru mine a fost prima dată când am stat față în față cu persoane care desfășoară sau sunt documentați în legătură cu afacerea asta. Desigur, am conversat cu zeci de oameni pe email sau chat până acum, dar întâlnirile față în față au mult mai multe beneficii, după cum urma să descopăr.

Spre deosebire de momentele în care vorbesc cu apropiații mei despre afacerea mea pe Amazon, acum am avut sentimentul că interlocutorul meu înțelege exact despre ce vorbesc și empatizează cu mine atunci când îi povestesc de anumite experiențe prin care am trecut. Am vorbit în continuu vreo două ore și am simțit că am dat și am primit foarte multe informații valoroase.

Termenul „Mastermind” a fost creionat, conform Wikipedia, de cunoscutul autor de cărți despre self-help Napoleon Hill în cartea sa Think and Grow Rich, publicată în 1937. Eu personal nu am citit nicio carte scrisă de Napoleon Hill și am auzit prima dată despre acest termen din cartea Launch a lui Jeff Walker, unde subiectul principal abordat este vânzarea online și se acoperă multe aspecte conexe cum ar fi stilul de viață al unui antreprenor. O recomand cu încredere!

Pe scurt, avantajele principale ale participării la întâlniri Mastermind sunt:

  • Sfătuire: dispare sentimentul că ești singur în business. Membrii grupului îți devin consilieri în afacere.
  • Colaborare: odată ce veți avea încredere unii în alții, veți putea face lucruri împreună. Din punct de vedere Amazon, asta ar putea să însemne asocierea la un nou magazin și lansarea unor produse împreună.
  • Networking: pe lângă evidenta legătură cu membrii grupului, vei putea cunoaște prin ei diverși alți oameni care te vor ajuta în afacere. Din punct de vedere Amazon, ei ar putea fi fotografi, copywriters, contabili, freight forwarders și lista poate continua.
  • Idei noi: fiecare e unic și are perspectiva lui. Astfel vei putea afla de rezolvări noi la probleme tale și vei veni la rândul tău cu soluții pentru ceilalți.
  • Creștere: toate cele de mai sus vor contribui la creșterea atât a afacerii tale și a ta ca și antreprenor, cât și a ta ca și om în cele din urmă.

În concluzie, vă recomand să depuneți efortul necesar pentru a intra în legătură cu persoane interesate de acest model de business din zona voastră. Modalități prin care puteți cunoaște astfel de persoane sunt grupurile de Facebook sau platforma ASR Exchange.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button