Sfaturi

Nu intra în capcană! 3 de exemple de produse care par viabile de vândut pe Amazon, dar nu sunt

Acum ceva timp am scris un articol care prezintă o modalitate simplă și directă de a găsi produse viabile de vândut pe Amazon folosind platforma Jungle Scout. Primul pas este să faci o căutare bazată pe volum de vânzări și număr de review-uri, urmând ca în următoarele etape să elimini treptat produse care nu îndeplinesc anumite criterii. La sfârșit vor rămâne în listă câteva produse care sunt cu adevărat viabile.

În continuare voi prezenta trei produse care e posibil să apară în lista inițială din Jungle Scout Product Database, dar este evident că nu sunt niște alegeri bune. Produsele astea trec cu brio de criteriile fizice ale unui produs (mărime, greutate, rezistență), dar au probleme la criteriile pieței (volum nișa, concurență, număr review-uri etc.).

Respectând criteriile din articolul menționat mai sus pentru rafinarea listei (review-uri, profit), acestea ar trebui să fie eliminate din lista finală.

Pentru fiecare produs voi menționa problemele care îl fac să nu mai fie viabil.

Angleizer template tool

Această unealtă pentru tâmplari și alți meseriași poate părea o oportunitate bună – există câteva produse cu sub 100 de review-uri care au vânzări de peste $10.000 pe lună.

 • Cuvinte cheie principale: angleizer template tool, multi angle measuring tool.
 • Problemele nișei:
  • Volumul de vânzări al nișei este limitat: conform Jungle Scout cel mai bine vândut produs (primul din lista de căutări) are vânzări de aproximativ $15.000/lună, iar ultimul de pe prima pagină nu vinde mai mult de 10 unități pe lună. Deci doar primele 3-4 produse au vânzări satisfăcătoare.
  • Concurența este deja mare: sunt peste 800 de listing-uri în nișa asta în acest moment.
  • Profitul este mic: din cauza concurenței, prețul pieței a scăzut mult, și luând în calcul informațiile de pe Alibaba, nu putem vorbi de mai mult de 15% profit brut.

Fidget spinner

Acest produs n-ar trebui să mai apară în lista inițială din Product Database pentru că nici măcar primul produs din listă nu depășește $10.000/lună în vânzări. Însă poate ai auzit de acest produs din alte părți și te-ar tenta vânzarea lui.

 • Cuvinte cheie principale: fidget spinner, fidget focus toy, hand spinner.
 • Problemele nișei:
  • Concurență mare (peste 6000 de listing-uri) și cerere mică.
  • Acesta este un exemplu perfect de “așa nu” pe Google Trends. Se poate vedea clar un vârf de interes în mai 2017, după care o prăbușire până în ziua de azi.

Hooded baby towel

Prosopul cu glugă cu urechi pentru bebeluși este un produs tentant. La prima vedere se încadrează în multe criterii: vânzări bune pe nișă, număr decent de review-uri, mic, ușor, nu e fragil etc.

 • Cuvinte cheie principale: hooded baby towel, bamboo hooded baby towel.
 • Problemele nișei:
  • Acest produs a fost ales de fondatorul Jungle Scout, Greg Mercer pentru un studiu de caz în care face publici toți pașii prin care lansează un produs pe Amazon și ajunge la 1 milion de dolari în vânzări anuale.
  • Nu a ajuns la aceste vânzări și aparent a cam lăsat baltă studiul de caz (nu a mai scris nimic despre asta din iulie 2017). Produsul lui merge acceptabil (aproape $10.000 vânzări lunare pentru cele 4 variații cumulat).
  • Problema principală este că datorită acestui studiu de caz de pe blogul Jungle Scout, care e citit de mulți oameni interesați de vânzarea pe Amazon din toată lumea, numărul de listing-uri a crescut exponențial și astfel și concurența.

Din cartea în format electronic „Business a l’Amazon – rețeta care nu pică greu” vei afla toți pașii prin care vei găsi un produs viabil cu care să îți pornești afacerea pe Amazon. Pe lângă astfel de exemple, acolo sunt prezentate și noi strategii ce cercetare pentru 2018, luând în considerare creșterea numărului de vânzători terți și implicit a concurenței pe multe nișe.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Tags
Show More
AMZ Academy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button