Sfaturi

Nu știi ce să vinzi pe Amazon? Iată 3 nișe interesante…

Cred că nici nu mai e necesar să afirm că cel mai important pas de la începutul unui business cu produse fizice pe Amazon, și pasul unde se blochează majoritatea celor dornici să înceapă, este găsirea unei nișe viabile unde pot lansa primul produs. Nișele care ne sar în ochi din prima sunt și cele mai competitive, iar la volumele de vânzări de pe Amazon, cine dorește să intre pe ele are nevoie de bugete cu 5-6 zerouri.

Astfel, noi căutăm nișe accesibile bugetelor noastre de mici întreprinzători. Strategii și criterii pentru cercetarea produselor sunt „pe toate gardurile”, și depinde de fiecare ce cale alege. Personal, am scris despre metodele și criteriile preferate de mine în mai multe articole și în ambele cărți pe care le-am lansat.

Cine mi-a urmărit textele de-a lungul timpului, poate a observat că am schimbat un pic abordarea pentru găsirea produsului de fiecare dată, ceea ce este logic, pentru că și ecosistemul Amazon e într-o continuă schimbare.

Cele mai recente criterii pentru alegerea produsului, pe care le-am prezentat în detaliu în cel mai recent ebook sunt foarte stricte în privința concurenței (maxim 5-10 reviews), țintesc o cerere medie, și sunt foarte flexibile la preț (20-100 USD).

Aceste criterii au funcționat pentru mine și numeroși alți selleri cu care am discutat, dar nu sunt singurele criterii viabile care există. Recent am cunoscut un grup de vânzători pe Amazon cu cifre un pic mai bune ca ale mele, care mi-au dezvăluit niște criterii și o metodă pentru a găsi nișe care m-au lăsat impresionat. Ei dovedesc o înțelegere profundă a platformei Amazon și a evoluției diverselor categorii, care le-a permis să conceapă un sistem pas cu pas, prin care poți găsi nișe viabile într-un timp destul de scurt.

Voi reveni cu detalii despre acest super-grup în următoarele articole, dar astăzi vreau să-ți prezint 3 nișe pe care le-am găsit punând la încercare strategia și criteriile proaspăt învățate. Pentru toate aceste nișe este suficient un buget de start de $5000.

1. Instant pot magnet

Începem cu un produs din poate cea mai mare categorie de pe Amazon: Home & Kitchen. Este vorba de niște magneți în stilul celor pentru frigider (cu destinații turistice), dar care conțin un tabel cu timpi de fiert și cantitatea de apă necesară pentru a fierbe diverse măncăruri într-o oală sub presiune.

Produsele existente de obicei se vand la pachet de 3 bucăți.

Caracteristici (primele 10 produse):

 • Cerere medie spre mică
 • Concurență mică: 25 reviews în medie
 • Posibilitatea de a crea un brand cu produse din sfera gătitului
 • Se pot crea diverse pachete (bundles) cu preț mai mare, care conțin acești magneți și alte accesorii pentru oale sub presiune.

2. Silicone trivets

Tot din Home & Kitchen, este vorba de suporturi pentru vase fierbinți, făcute din silicon. Și acestea se vând de obicei la pachet de 3-4 bucăți.

Caracteristici (primele 10 produse):

 • Cerere medie spre mare
 • Concurență medie: 140 reviews în medie
 • Posibilitatea de a crea un brand cu produse din sfera gătitului
 • Posibilitatea de a te diferenția de concurență printr-un design unic, dar va fi necesară cumpărarea unei matrițe pentru produse din silicon, la un preț de minim $2000 sau o comanda minima de câteva mii de unități
 • Se pot analiza și alte variante de material: cast iron trivets, cork trivets, bamboo trivets etc.

3. Duck call

Ultima, și poate cea mai interesantă nișă de azi, vine din categoria Sports & Outdoors. Acestea sunt „fluiere” pe care le folosesc vânătorii de rațe pentru a imita sunetul păsărilor și a le atrage astfel.

Caracteristici (primele 10 produse):

 • Cerere medie
 • Concurență medie: 98 reviews în medie
 • Posibilitatea de a crea un brand cu produse pentru vânători

Sper ca v-am dat niște idei bune 🙂

Îmi propun să fac o serie de articole cu această structură, prin care voi prezenta câte 3 nișe interesante la fiecare două săptămâni.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Training Gratuit Amazon - 18 aprilie 2021, ora 20:00

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button