Politica de confidențialitate

1. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale mele, Sergiu Nichitean, ca deținător și administrator al blogului Amazon Seller Romania, cu sediul în Brașov.

Această pagină are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet amazon-seller.ro, numită în continuare „Site-ul”.

2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Accesând acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • IP-ul și browserul utilizat.

Publicând comentarii pe acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • nume.
  • adresa de email.
  • adresa web a site-ului persoanei care comentează.

Prin abonarea la newsletter, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • nume.
  • adresa de email.

Dacă veți publica pe Site alte date cu caracter personal, din proprie inițiativă, atunci și acestea vor fi colectate sub forma unui comentariu.

Site-ul folosește și diverse servicii adiționale pentru monitorizarea traficului și vânzări de tip marketing afiliat, dar acestea se fac prin intermediul unor fișiere tip cookie, a căror utilizare este descrisă în pagina Politica de cookies. În acest caz, eu nu prelucrez date personale de la vizitatori, ci doar văd concluzii statistice despre traficul de pe blog.

3. Scopurile și temeiurile prelucrării

Dacă sunteți vizitator al Site-ului, eu prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • IP-ul și browserul utilizat: doar le colectez, nu le prelucrez suplimentar în vreun fel.

Temei: colectarea lor se face automat la accesarea Site-ului de către sistemul de operare al serverului pe care funcționează Site-ul, fără nici un control din partea mea. Serverul generează un fișier tip log în care trece toate aceste date, împreună cu momentul accesării Site-ului. Dacă nu doriți ca aceste date să fie colectate, devine imposibilă accesarea Site-ului.

Dacă postați comentarii pe Site, eu prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • nume: este colectat, dar va fi folosit doar ca metodă de adresare într-un eventual răspuns.
  • adresa de email: este colectată pentru a identifica comentarii venind de la aceeași persoană. Adresa nu va fi distribuită altor persoane sau organizații, și nu voi trimite emailuri fără a cere acordul în prealabil.
  • adresa web a site-ului persoanei care comentează: poate fi introdusă opțional când lăsați un comentariu, dar eu nu o prelucrez suplimentar dincolo de colectarea ei.

Temei: colectarea lor este obligatorie pentru că așa funcționează WordPress, platforma de blogging pe care este construită Site-ul. Nu puteți comenta fără a lăsa un email. Vă exprimați consimțământul vostru pentru colectarea lor în momentul când completați acele date și apăsați butonul de trimitere a comentariului. Dacă refuzați să lăsați astfel de date personale, nu comentați pe Site.

Dacă postați în comentarii sau transmiteți prin alte metode disponibile public date cu caracter personal pe Site, atunci acestea vor fi colectate, dar nu prelucrate dincolo de acest punct. Rețineți că un comentariu publicat pe Site poate fi văzut de orice vizitator și deci răspunderea privind conținutul acestora și eventualele date personale comunicate acolo vă aparține în totalitate.

Dacă vă abonați la newsletter, eu prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • nume: este colectat, dar va fi folosit doar ca metodă de adresare în email-uri.
  • adresa de email: este colectată pentru a permite trimiterea de mesaje în cadrul newsletter-ului. Mesajele vor conține informații legate de vânzarea de produse fizice pe Amazon și prin abonarea la newsletter vă oferiți acordul pentru primirea lor. Puteți oricând să renunțați la abonament accesând link-ul de dezabonare de la sfârșitul fiecărui email. În momentul dezabonării, datele dumneavoastră vor fi șterse.

Temei: colectarea adresei de email este necesară pentru că la acestă adresă voi trimite articolele din cadrul newsletter-ului. Colectarea numelui va permite adresarea personală din cadrul mesajelor, care contribuie la evitarea marcării acestor emailuri ca și spam.

4. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Voi prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât timp cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

5. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Nu voi dezvălui datele voastre personale nimănui și nu vă voi înscrie fără voia voastră la newsletter-uri sau alte comunicări.

O situație posibilă în care aș putea dezvălui cuiva datele personale ar fi la cererea Poliției sau altei autorități din domeniu.

6. Stocarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal menționate mai sus sunt stocate pe serverele companiei ROMARG SRL, pe teritoriul României, unde se află toate fișierele blogului și baza de date a acestuia. ROMARG SRL este o companie românească ce oferă, printre altele, servicii de hosting web. ROMARG SRL este înscrisă în Registrul de Evidență a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 10904. Mai multe detalii legale pe pagina Termeni legali pe site-ul ROMARG SRL.

7. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Site pot fi transferate în afara României, dar voi face acest lucru către state din Uniunea Europeană.

Dacă voi muta în viitor hostingul Site-ului către alt furnizor, voi alege unul cu data center cel mai probabil în România, dar sigur în Uniunea Europeană. Eventualele backup-uri ținute online vor fi ținute tot pe servere din Uniunea Europeană.

8. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Sergiu Nichitean, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea administratorului Site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către administratorul Site-ului a datelor cu caracter personal inexacte/nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, administratorul Site-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care:
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către administratorul Site-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al administratorului Site-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care administratorul Site-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: admin@amazon-seller.ro

Citiți și Termenii și condițiile Site-ului.

Jungle Scout