Buna,am niste nelamuriri legat de codurile de bare si proceduri,pasii de urmat

Ionut@
nov. 07, 2019 11:49 PM 1 Răspunsuri General
Member Since Nov 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Buna,am niste nelamuriri legat de codurile de bare si proceduri,pasii de urmat;

1.pentru listare de produs pentru private label am inteles ca in momentul adaugarii produsului selectinam de ex codul upc care l am cumparat dla o firma si le trimit si la furnizor sa le lipeasca pe fiecare produs,dupa care la shipping se genereaza un cod cu adresa amazonului care la fel trebuie trimis la furnizor ptr a fi lipita pe cutia unde sant produsele?

2.la wholesales produsele au deja coduri si eu doar il copii la listarea pe amazon sau la fel ca la private label tre sa cumpar coduri si sa fac aceeiasi procedura ?

3. La online arbitrage teoretic produsul are deja cod upc sau altfel de cod,trebuie inlocuit sau copii codul de pe siteul de unde cumpar produsul si il adaug pe amazon cand listez produsul ;ar trebui adaugat doar codul de sipping?

4. Daca colaboram cu o firma care ne verifica produsele cum se procedeaza cu codul de pe cutie(cand facem sippingu se genereaza codul cu adresa amazonului dar daca noi trimitem intai produsele la dirma care le verifica cum mai punem adresa amazonului;in cazul asta ii dam la furnizor adresa firmei care verifica si la firma care verifica ii dam codul cu adresa amazon generat la sipping?)

5. Care-i diferenta intre inventar personal si inventar fba( ceva de genu daca imi aduc bine aminte).

6. Ce ar trebui sa ne verifice neaparat firma pregatitoare dar fara a ne costa prea mult(nr produse,codurile de bara)?

7. Am citit undeva ca ptr a primi banii dla amazon a vrut sa faca cu cont din Romania si nu ii permitea,ce banci is compatibile?ca sa poti adauga un cont pe care sa primesti banii din Romania trebuie sa ai neaparat Srl sau poti avea firma in america si poti avea contul pentru a primi banii in Romania?

8. Se poate face cont de vanzator pe amazon pe persoana fizica profesional sau pers fizica = individual si firma = profesional?Multumesc pentru timpul acordat si chiar daca nu esti specializat pe wholesale si online arbitrage sper ca din experienta ta sau din cunostintele tale de la alti colaboratori sa ma poti ajuta la intrebatile puse.
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
nov. 12, 2019
Flag(0)

1. Se poate lipi si codul de producator (EAN/UPC) pe produs, dar fiind un produs private label recomand descarcarea codului FNSKU (intern Amazon). La depozit oricum se va lipi codul FNSKU si vei fi taxat pentru asta. Daca este deja pe produs, nu vei fi taxat.

Mai multe detalii aici (pasul 10): https://amazon-seller.ro/16-pasi-prin-care-listezi-primul-produs-si-faci-un-fba-shipment/

2. La wholesale in primul rand nu vei crea o listare noua, ci vei vinde pe o listare existenta. Poti folosi codul de bare pentru a gasi listarea existenta pe Amazon.

3. La online/retail arbitrage e exact acelasi proces ca si la wholesale (difera doar sursa produselor).

4. Da, furnizorul trimite la firma de QC & prep, care apoi aranjeaza coletele pentru FBA, cu tot cu etichetele specifice.

5. Nu prea inteleg intrebarea, dar e posibil sa te referi la:

  • Stoc FBA: produse aflate in depozitele Amazon
  • Stoc FMB: produse aflate in stocul tau ca si vanzator, pe care le vei livra in regim FBM (fulfilled by merchant)

6. Verificarile necesare difera in functie de produs. De obicei astfel de firme iti vor oferi niste pachete cu serviciile oferite.

7. Poti avea firma oriunde si contul oriunde. Singura constrangere este ca Amazon transfera doar in moneda locala si o face la un curs foarte dezavantajos.

Recomand folosirea unui cont intermediar (Payoneer, World First etc.).
Mai multe detalii aici: https://amazon-seller.ro/transfer-incasarile-de-pe-amazon-com-direct-sau-prin-intermediar-aspecte-pro-si-contra/

8. Pe Amazon.com (SUA) poti deschide cont de vanzator pe persoana fizica, dar nu recomand acest lucru. Mai multe detalii aici: https://amazon-seller.ro/cum-activez-pe-amazon-persoana-fizica-firma-in-romania-firma-in-sua/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Training Gratuit Amazon - Duminica, 7 iunie 2020, ora 20:00
Back to top button