Buna,cum ne aparam brandul si logo-ul?

Ionut@
nov. 17, 2019 10:03 PM 1 Răspunsuri General
Member Since Nov 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Buna,merci pentru raspunsuri,intre timp m - am mai documentat,am inteles mai bine niste lucruri dar as vrea sa te intreb niste chestii la care am dubii.

1.Cum ne protejam afacerea  Private label?ex:eu vin cu niste idei la un produs,furnizorul mi- l produce,il listez pe Amazon si apoi ma trezesc ca furnizorul vinde produsul la alti clienti care la randul lor vand pe amazon si poate chiar mai ieftin.

2.Sa spunem ca furnizorul meu ar accepta prin contract sa nu vanda acea ideie a mea la altcineva;ce facem daca un seller de Amazon ii trimite poza cu produsul meu la furnizorul lui sa - l produca?

3.Cum demonstram ca acea ideie ne apartine?

4.Am vazut ca pentru crearea logo-ului sant diverse site uri free dar pentru inregistrarea la Osim costa multisor;trebuie neaparat sa inregistram logo -ul,cum se procedeaza?

5.daca nu facem Private label si facem Online arbitrage sau wholesale mai este nevoie sa ne inregistram la Osim sau oricum este obligatoriu cand ai firma sa inregistrezi firma,logo-ul la Osim?

6.legat de Srl cod caen 4791 am citit ceva dar am niste dubii:daca cineva te da in judecata exista riscul sa pierzi proprietatea(casa) sau doar la Pfa este riscul asta?daca sediul este in apartament trebuie sa pun afara firma?Se platesc taxe lunare sau altceva(ex:daca cateva luni nu desfasor activitate sau nu is pe profit,trebuie oricum sa platesc ceva)?

7.Am citit ca se poate face Amazon Fba si cu cont individual(persoana fizica),in cazul asta pe Amazon in loc de numele firmei o sa apara numele personal(ex:vandut de Ionut)sau putem trece un nickname?Putem schimba de la contul pe persoana fizica la cel profesional sau trebui inchis cel individual apoi putem face contul profesional?

Merci pentru timpul dedicat pentru a raspunde la multele intrebari puse.
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
nov. 21, 2019
Flag(0)

1. Singurul mod in care iti poti proteja idea este printr-un patent. Preferabil un patent inregistrat in SUA la USPTO (https://www.uspto.gov/)
In rest, nu exista nimic care sa-l opreasca pe furnizorul tau sa dea mai departe ideea/design-ul.

2. Idem mai sus. Contractele de genul asta oricum sunt greu de aparat (treubie sa dai in judecata o firma din China care implica costuri enorme). Daca ai un patent, atunci Amazon il va recunoaste si va interzice vanzarea produselor contrafacute imediat.

3. Patent

4. OSIM are juristictie in Romania si nu prea ne ajuta. Trademark-ul este recomandat sa-l faci in SUA (USPTO). Poti sa faci trademark doar pe denumire sau si denumire si logo. Pentru logo e optional si nu te ajuta foarte mult.
Daca ai trademark poti sa te inregistrezi la Amazon Brand Registry care iti ofera mai multe facilitati pentru a creste vanzarile.
Mai multe detalii in acest articol: https://amazon-seller.ro/despre-amazon-brand-registry-si-enhanced-brand-content/

5. Daca faci arbitrage sau wholesale vinzi produsele altor branduri deja infiintate, deci nu e nevoie sa mai faci vreun demers in sensul acesta.
Nu este obligatoriu sa inregistrezi vreo marca atunci cand infiintezi un SRL.

6. Depinde cine e proprietarul sediului. In cele mai multe cazuri, proprietarul este o persoana fizica (administratorul firmei) si face un contract de comodat pentru a inregistra locuinta ca si sediu de firma.
In cazul acesta, sediul nu este proprietatea firmei, deci nu se „pune la bataie” in cazul unui proces in instanta.

7. Se poate vinde pe persoana fizica pe Amazon.com (SUA) atat cu cont Professional cat si cu Individual. Se poate schimba oricand proprietarul contului la setari si se poate pune o firma.
De asemenea, se poate schimba de la Individual la Professional si inapoi oricand.
Nu recomand vanzarea pe persoana fizica, mai multe detalii aici: https://amazon-seller.ro/cum-activez-pe-amazon-persoana-fizica-firma-in-romania-firma-in-sua/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy
Back to top button