Fulfilled by Merchant si Fulfilled by Amazon

Ionut@
nov. 12, 2019 11:58 PM 1 Răspunsuri General
Member Since Nov 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Buna,poti sa- mi explici te rog aceste doua lucruri: Fulfilled by Merchant si Fulfilled by Amazon.

Am citit si pe amazon dar nu mi- e clar..am vazut ca la cei 16 pasi pentru listarea produsului si a sippingului ai scris ca selectezi Fulfilled by Merchant.in cazul asta e valabil parcursul care l am scris si eu (trimit codurile de bara upc la furnizor si Fku la firma pregatitoare)?
Fulfilled by Amazon inseamna sa nu mai cumpar coduri upc si cand selectez Fulfilled by Amazon imi genereaza un cod contra -cost care il dau la furnizor sa l puna in locul codului Upc si Fku?Multumes
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
nov. 17, 2019
Flag(0)

Fulfilled By Amazon (FBA): Trimiti produsele en-gros la un depozit Amazon. Amazon se ocupa de livrarea produselor si comunicarea cu clientii in momentul cand apar comenzi.

Fulfilled By Merchant (FBM): Livrezi pe cont propriu produsele direct la cumparator (de la tine de acasa, de la un distribuitor/furnizor, de la un depozit separat de Amazon etc.).

Deci diferenta consta in locul unde sunt depozitate produsele si cine se ocupa de livrarea la cumparatori. Pe partea de listare sau coduri de bare nu exista nicio diferenta.

In cazul colaborarii cu un furnizor din China vei folosi doar FBA.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza platforma Amazon, te rog sa citesti acest articol: https://amazon-seller.ro/platforma-amazon-vazuta-mai-de-aproape/. Undeva pe la mijloc descriu in detaliu si FBA si FBM.

In articolul cu cei 16 pasi este prezentata doar o varianta in care la listare lasi optiunea implicita (FBM) urmand ca apoi sa faci in interfata trecerea la FBA si crearea unui shipment.

La fel poti sa bifezi FBA din start la listare, e acelasi lucru.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
AMZ Academy
Back to top button