Care sunt costurile estimative pentru obiecte mici si relativ usoare

Vlad Vasiliu
ian. 09, 2019 09:54 AM 1 Răspunsuri Contabilitate
Member Since Jan 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Salut,

Sunt la inceput de drum ca Amazon seller si sunt nevoit sa cer ajutorul tau in ce priveste doua intrebari:

 1. care sunt costurile estimative (taxe vamale, TVA, taxe export, shipping, FBA amazon, etc) pentru a importa bunuri din China, a le aduce in Romania pentru verificari si label-ing si a le trimite la Amazon USA (Intentionez sa fac un excel care sa aiba detalii despre aceste costuri astfel incat sa completez pretul produsului si sa pot sa vad cat ma costa (estimativ) sa il duc de la vendorul din China si pana la depozitul Amazon via Romania)

 2. care este solutia cea mai rentabila pentru scenariul de mai sus? Firma in Romania, alta varianta de a face firma in USA direct? care este solutia preferata si cea mai usor de realizat si cost effective?


Cei care au deja un business de acest gen au trecut prin acest exercitiu, dar nu reusesc sa gasesc nicaieri aceasta infrmatie.

Multumesc anticipat,

Vlad

 

 
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
ian. 10, 2019
Flag(0)

1. Nu are niciun sens ca produsele sa atinga pamant romanesc. Costurile duble de transport si vamale vor face afacerea neviabila.

Flow-ul e astfel:

 1. Gasesti un furnizor
 2. Primesti mostre de la el
 3. Discuti personalizarea produsului
 4. Primesti mostrele finale cu branding-ul tau
 5. Dai unda verde si comanzi primul stoc
 6. Pentru verificarea calitatii angajezi o firma terta din China care va merge la fabrica si va face verificari conform instructiunilor tale (tu stii unde ar putea sa se gafeze la productie), iti vor oferi oricate poze si din orice unghi vrei
 7. Trimiti stocul direct din China la depozitul Amazon FBA din SUA.

Asta face toata lumea, caile sunt batatorite, variante de transport China-SUA sunt multe si relativ ieftine.

Transportul China-SUA costa estimativ:

 • $7-8/kg dacă optez pentru courier (recomandat pentru marfă de maxim 150 kg, timp de livrare 3-5 zile)
 • $4/kg prin cargo aerian (recomantat pentru marfă de 150-500 kg, timp de livrare 10-15 zile)
 • $1-2/kg prin cargo maritim (pentru marfă de peste 500 kg, timp de livrare 4-6 saptamani)

Acum aproape 2 ani am scris o serie de articole despre gasirea produsului, furnizorului si comanda primului stoc, care sunt actuale si acum. Acesta este primul articol din serie: https://amazon-seller.ro/fba-private-label-din-china-primul-pas-gasirea-unui-produs/. Mentionez ca metoda de a gasi produsul prezentata in acest articol nu o mai recomand in acest moment, dar restul informatiilor sunt valabile si acum.

2. Parerile sunt impartite, eu recomand SRL in Romania. Am scris un articol cu mai multe detalii pe subiectul asta: https://amazon-seller.ro/cum-activez-pe-amazon-persoana-fizica-firma-in-romania-firma-in-sua/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
cartea "Vânzarea pe Amazon - Sprint sau Maraton?" de Sergiu Nichitean
Back to top button