Ce banca este mai avantajoasa pentru transferuri internationale?

Marius Ilina
mai 03, 2020 03:34 PM 1 Răspunsuri General
Member Since May 2020
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Salut!

Am lansat de curand un produs in categoria "Medical supplies and equipment", produs pe care il vindem cu $25. Dupa 1 luna in care am avut rulaj de aproximativ $550, ne-a fost blocat accesul pe categorie, deoarece nu indeplineam conditiile de ambalaj (este nevoie sa scriem datele de contact ale producatorului direct pe ambalaj). Acest lucru m-a determinat ca, pe langa re-etichetarea produselor, sa infiintez un SRL in Romania, cu CAEN 4791, deoarece un SRL ofera ceva mai mult liability protection. Totodata, cum spuneai si tu in curs, un SRL poate ajuta cu optimizarea TVA-ului.
Intrebarile mele sunt legate atat de situatia categoriei blocate cat si de chestiuni privind firma. Astfel, m-ar interesa:
- in cazul in care nu reusesc sa deblochez categoria prin metoda normala (retragere produse din FBA in depozitul din USA al freight-forwarderului, etichetare corespunzatoare si re-aplicare pentru acces), ar putea fi o solutie folosirea unui serviciu dedicat precum https://thefunnelguru.com sau este riscant? (ei spun ca e safe and secure, no account impact)
- firma inca nu are cont la banca, are doar capitalul social depus la BCR. Ratele de transfer international la BCR sunt mari si ma tenteaza sa deschid la Libra Bank (pentru ca merge deschis contul online de acasa, comisionul lunar este jumatate din cel al BCR si comisionul de transfer international e ceva mai mic, dar au taxa pe incasari). Crezi ca e ok cu Libra? Sau sa raman la BCR? Sau poti sa imi recomanzi tu te rog o banca cu care sa lucrez pe firma?
- Contul bancar al firmei din RO trebuie sa fie in USD sau in RON (sau ambele)?
- In curs ai vorbit despre Payoneer si World First. Ce parere ai despre TransferWise?
- Pot avea probleme cu contul de seller daca folosesc un serviciu ca Payoneer sau WorldFirst sau TransferWise in locul contului bancar? Am mai citit despre selleri care au fost nevoiti sa se adreseze unui managing director dupa ce le-a fost respins contul pe motiv ca emitentul nu e o banca propriu-zisa, si abia apoi le-a fost aprobat.
- Daca optez pentru Payoneer (sau similar), pot sa mut banii in contul firmei pentru a fi contabilizati? sau nu este nevoie?

Multumesc frumos!
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
mai 06, 2020
Flag(0)

1. Din pacate nu am experienta cu gated categories si nu am mai auzit de thefunnelguru pana acum. Daca se tin de cuvant cu partea de refund 100% daca nu reusesc ungating, eu zic ca merita incercat.
Legat de risc, banuiesc ca poti observa daca e ceva dubios la mijloc dupa ce incepe procesul si poti refuza.

2. E OK orice cont, decizia e a ta la care banca.

3. De obicei la banca din RO se foloseste un cont in RON din care platesti taxele, contabilul si ce o mai fi pe partea romaneasca.

4. Chiar recomand folosirea unui intermediar ca Payoneer, World First sau TransferWise. Eu si majoritatea sellerilor din grupul meu folosim World First pentru ca au fost cam primii care au permis plata directa a furnizorilor din contul lor USD si au comisioane foarte bune la repatrierea banilor.
Nu am auzit niciodata de probleme din cauza folosirii unui intermediar. Conturile pe care ti le deschid ei sunt la banci adevarate din SUA (CitiBank in cazul World First).
Pot fi probleme la deschiderea contului daca depui un extras de la un intermediar la proof of address, poate despre asta ai auzit.

5. Contul deschis la intermediar va fi luat in calcul la contabilitate ca si cont al firmei in valuta. Vei muta o parte din bani in contul in RON din tara pentru a plati cele mentionate la punctul 3.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Marius Ilina
- May 06, 2020 06:22 PM
Flag (0)
0

Multumesc pentru raspuns! M-am interesat un pic de World First, dar cand selectez USA din site-ul lor, ma redirectioneaza catre o informare conform careia ei nu ar mai opera in SUA (https://www.worldfirst.com/us/). Ma uit eu in locul gresit poate?

Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Cursul AMZ Academy
Back to top button