Cum rezolv aceasta problema?

Dobritoiu Bogdan
iul. 09, 2018 10:12 AM 1 Răspunsuri Amazon Ads (PPC)
Member Since Mar 2018
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)

Numele meu este Bogdan si  m-am apucat de  acesta afacere pe Amazon. Mi-a ajuns primul produs, am inceput campania de publicitate automata si am o mare nedumerire: cu toate ca am o suma per click cu mult peste cea recomandata ( 3.5 $/click), suma de bani/ zi - la fel de mare de nu este cheltuita niciodata 100$/zi), am o mare problema. La cautarea dupa cuvintele cheie cele mai uzuale, produsul meu ori nu apare, ori apare la pagina 2,3, sau mai in spate. Cel putin asa se intampla cand eu ma uit ( adica de vreo suta de ori pe zi)!
 Stii cumva care ar putea fi cauza? 
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
iul. 10, 2018
Flag(0)

Factorul principal care afectează keyword ranking (locul pe care apari în rezultate pentru o anumită căutare) este numărul de vânzări venite prin acel cuvânt cheie, și conversia (nr de vânzări raportat la vizitele totale, pe acel cuvânt).

PPC este o varianta de a îmbunătăți ranking-ul, în primul rand campaniile manuale unde targetezi exact cuvintele cheie care te interesează. Dar vei creste în ranking doar dacă ai o conversie bună pentru acele cuvinte.

O campanie automată va avea o eficiență foarte scăzută pentru ranking pentru ca targeteaza multe cuvinte cheie în același timp.

Prin PPC însă, produsul tău va apărea pe locuri fruntașe în căutările targetate, pe locurile „Sponsored”. De exemplu, cu bid-ul de $3.5 de care vorbești ar trebui sa apari pe prima pagina pentru majoritatea cuvintelor cheie.

Am scris mai multe despre PPC într-o serie de articole: https://amazon-seller.ro/strategii-de-optimizare-campaniilor-amazon-ads-ppc/

Vedem așadar două tipuri de ranking:
– ranking organic, dictat de vânzări și conversie
– ranking PPC, dictat de bid-ul din campanie

Cel mai eficient mod de a crește în ranking organic este metoda giveaway + super URL despre care am scris în această serie de articole: https://amazon-seller.ro/cum-poti-sa-lansezi-un-produs-direct-pe-pagina-prima-pagina-in-8-zile/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Dobritoiu Bogdan
- Jul 10, 2018 07:42 AM
Flag (0)
0

Multumesc pentru raspuns!

Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
AMZ Academy
Back to top button