Rata de succes pe amazon

Catalin Ignat
oct. 24, 2018 09:50 PM 1 Răspunsuri General
Member Since Oct 2018
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Salut Sergiu,

Am citit cartea ta, "Vanzarea pe Amazon. Sprint sau Maraton?" si ma asteptam sa gasesc si altfel de raspunsuri.

Din experienta ta.... dintre cursantii si cititorii tai care au inceput o afacere pe amazon....imi poti spune te rog care este rata de succes a vanzatorilor pe amazon? 5%? 50%? 90%? 100%?

O alta intrebare daca imi permiti este despre veniturile tale actuale. Mai exact, ce iti aduce mai mult profit dintre rolul acesta de coach sau seller pe amazon?

O zi minunata!

Catalin
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
oct. 25, 2018
Flag(0)

Salut Catalin,

In primul rand, imi poti specifica te rog care sunt intrebarile la care nu ai gasit raspunsuri in carte? M-ar ajuta mult pentru viitoarele proiecte, multumesc!

Nu am facut niciodata un sondaj de opinie printre cititorii mei, deci nu pot sa-ti dau o cifra exacta, dar nici nu prea vad relevanta, sincer.

In primul rand, notiunea de „succes” este ceva subiectiv. Eu personal inca nu consider ca am avut succes… am construit ceva, dar mai sunt multe de facut. Se poate spune ca impartasesc filozofia lui Jeff Bezos (it’s always Day One).

O sa presupun ca prin „succes”, te referi la oameni care nu au renuntat la afacerea pe Amazon si au ajuns intr-un final la un profit care are sens pentru ei.

Sunt oameni care sunt doar curiosi si dupa mai multa informare decid ca antreprenoriatul in general nu este pentru ei (prefera jobul stabil fara prea multe riscuri si nu sunt dispusi sa lucreze in timpul liber pentru o potentiala afacere).

Sunt oameni care se lanseaza, esueaza cu primul produs, si nu mai continua. Sunt oameni care invata din greseli si continua dupa ce esueaza cu primul produs si au succes apoi.

Sunt oameni care au succes din prima pe Amazon pentru ca deja au esuat in alte afaceri si stiu ce greseli sa nu mai faca in business (aici ma incadrez eu). Si, in sfarsit, sunt oameni pentru care Amazon e prima incercare de antreprenoriat si au succes din prima.

Am stat de vorba cu oameni din toate aceste categorii si pot sa spun ca… ei exista, dar fara sa am procente.

Dar procentele nu au nicio relevanta pentru TINE, cat timp TU decizi in care categorie te afli.

Legat de profit si raportul dintre sume, am facut un calcul rapid si de la inceputul lui 2018 pana acum am castigat (strict profit, aproximativ):
– $18.000 din Amazon
– $10.000 din vanzare de ebook-uri si cursuri

Deci raportul este cam 65-35 in favoarea Amazon, ceea ce are sens si pentru mine… daca as castiga mai putin din coaching/training nici nu as mai fi motivat sa continui cu acest proiect.

Succes!
Sergiu

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Catalin Ignat
- Oct 28, 2018 12:37 PM
Flag (0)
0

Sergiu,
Intrebarea la care nu am gasit raspuns in cartea ta este chiar prima mea nelamurire si tocmai de aceea am decis sa te intreb aici care este rata de succes a celor care reusesc cu adevarat sa inceapa o afacere pe amazon.
Prin rata de succes ma refer la cei care reusesc dupa cateva luni sa faca profit si sa se mentina la acel nivel. Deci da, ai intuit bine la ce ma refer.
Legat de a doua intrebare, tot sunt nedumerit de ce ti-ai vinde ideea daca este atat de profitabila aceasta afacere. Ca tine sunt sute de oameni care vand aceasta idee de afacere pe youtube, prin cursuri sau prin carti asa cum faci si tu.
Avand in vedere ca se face atat de multa reclama iar numarul de cursanti se inmuteste de la o zi la alta, tu chiar crezi ca va mai fi atat de profitabila afacerea asta cu amazonul in timp intr-o piata atat de aglomerata?

Sa ai o zi frumoasa,
Catalin

Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy
Back to top button