Salut Sergiu,imi poti raspunde te rog mai in detaliu la cateva intrebari?

Ionut@
nov. 22, 2019 10:27 PM 1 Răspunsuri General
Member Since Nov 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
1.Legat de firma daca fac Srl platitor de tva cu caen pentru online si nu desfasor activitate o vreme,sau n- am incasari,ce obligatii am(sant ceva taxe,impozite care le platesc oricum anual sau lunar la stat)?

2.Avand activitatea online stiu ca nu imi trebuie POS si casa de marcat ca nu incasez cash dar ce mi -ar trebui exact(ex:stampila,plan evacuare,registre)fiind unicul in firma?

3.Am nevoie de firma in afara apartamentului?

4.Daca sant unicul angajat al firmei,administrator,si desfasor activitatea in apartamentul personal (ca si sediu)exista riscul pierderii apartamentului in caz de proces sau se pune la batae doar capitalul social?

5.In cazul unui cont individual pe persoana fizica pentru Amazon cum se completeaza la deschiderea contului,o sa apara pe site-ul Amazon numele meu (ex:vandut de Ionut)sau pot pune un nickname?

6.Daca vreau la inceput sa deschid cont individual pe persoana fizica la World First specific ca deschid contul de bani tot asa;daca fac contul World First pe persoana fizica apoi daca modific contul la Amazon pe firma trebuie sa deschid alt con la World First sau vine modificat contul existent?

7.Nu am inteles cum se procedeaza cu contul World First... Am inteles ca nu -i  asociat la un card dar cum se procedeaza exact?Amazon imi face plati in contul ala si apoi eu pot transfera banii intr-un cont in lei platind comision;si daca- i asa nu mai bine trimite Amazonul banii direct in contul in lei ptr ca oricum se percep comisioane si pierderi la cursul valutar?

8.Cum fac plata la furnizori prin Pay pal,pot asocia contul World First la Pay pal sau trebuie sa asociez contul cu card romanesc(ex:eu repatriez banii din contul World First intr-un cont Ing  romanesc sa spunem si apoi cu acest cont Ing legat la Pay pal fac plati la furnizori)?

Multumesc
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
nov. 24, 2019
Flag(0)

1. Daca nu ai incasari, nu trebuie sa platesti nimic la stat, dar trebuie sa platesti un contabil care sa raporteze statului ca nu ai incasari 🙂
De obicei, asta costa 100-200 lei / luna.

2. Aceasta intrebare nu isi are locul aici. Exista nenumarate resurse online legate de infiintare firme, administrare, etc.

3. Nu inteleg intrebarea si nu pare sa aiba legatura cu vanzarea pe Amazon.

4. Am raspuns la aceasta intrebare aici (punctul 6): https://amazon-seller.ro/question/bunacum-ne-aparam-brandul-si-logo-ul/

5. Initial va aparea numele tau sau al firmei, dar poti sa schimbi oricand numele afisat la Settings / Account Info / Seller Profile / Display Name. Trebuie doar sa nu mai fie folosit de altcineva.

6. In primul rand, World First nu accepta persoane fizice, doar firme. Sa zicem ca folosesti Payoneer, care accepta si persoane fizice. Daca treci activitatea pe firma, va trebui sa deschizi un cont nou pe firma si pentru incasarea banilor.
Nu te obliga Amazon, dar daca inscrii firma ca si seller si incasezi banii in cont de persoana fizica, o sa ai probleme pe partea de contabilitate la firma.

7. Poti opta sa nu folosesti un cont intermediar si sa transfere Amazon direct RON in contul tau romanesc, insa apar urmatoarele dezavantaje:

  • Amazon face conversia valutara la un curs propriu foarte dezavantajos (comparativ cu cursul World First, de exemplu, pierzi in jur de 10% din bani).
  • Daca mergi pe modelul Private Label cu furnizor din China, cum fac 90% din sellerii romani, vei transfera destul de rar lei in contul din Romania si in general sume mici (profitul). Grosul banilor vor merge la furnizorii chinezi, pe care ii vei plati in USD.
    Asadar, nu are sens sa faci conversia USD-RON-USD cand poti plati furnizorii direct din contul World First in USD.
  • Durata transferului Amazon – World First este de 1 zi lucratoare, si World First – cont romanesc inca 2 zile (3 zile in total).
    Durata transferului direct Amazon – cont romanesc este 7-14 zile (nu stiu de ce, dar asa e, probabil are legatura cu conversia valutara facuta de Amazon, care nu e banca).

8. Din cate stiu, nu poti atasa contul World First la PayPal, dar nu sunt sigur, trebuie verificat. Ce spui tu sigur ar merge (transfer bani in RO si atasarea acelui card la PayPal), dar vei pierde niste bani la comisioane.
Ai mai pus o intrebare similara aici, pe care am raspuns-o (ultimul punct): https://amazon-seller.ro/question/bunaworld-first-sau-payoneer/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
AMZ Academy
Back to top button