Salut,card romanesc in usd?

Ionut@
nov. 28, 2019 10:04 PM 1 Răspunsuri General
Member Since Nov 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Salut Sergiu, spune- mi te rog daca activez un card in Romania,ex Mastercard,Visa in dolari,in loc de Payoneer,pot primi bani dla Amazon si apoi sa fac plati si la furnizori direct sau asociat la Pay pal? Asa nu s-ar mai pierde bani la schimb(usd-lei-usd).Multumesc
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
nov. 29, 2019
Flag(0)

In primul rand cred ca trebuie sa fac o clarificare legata de carduri si conturi bancare:

1. Cont bancar = spatiu virtual in care o banca iti stocheaza banii. Prin platforme de internet banking poti face plati din acest cont catre alte conturi.
Alte persoane pot face plati catre contul tau prin metode similare.
Doar unele conturi bancare au un card atasat.

2. Card bancar = instrument asociat unui cont bancar folosit in primul rand pentru plati. In general nu poti incasa bani pe card, ci ii incasezi in contul atasat cardului.

Deci intrebarea ta se refera la deschiderea unui cont in USD la o banca din Romania.

Din pacate nu te ajuta foarte mult asa un cont pentru ca Amazon face plati doar in moneda locala. Deci daca introduci un cont romanesc la „deposit method” in Seller Central, el va trebui sa fie in RON.

De asemenea, Payoneer face plati tot in moneda locala.

Cea mai buna solutie pe care am gasit-o pana acum este un cont WorldFirst unde poti incasa de la Amazon in USD si poti plati furnizorii tot in USD, cu un comision.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
AMZ Academy
Back to top button