Seller Account

Andrei
aug. 17, 2020 09:28 AM 1 Răspunsuri Inscriere
Member Since May 2020
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Salut Sergiu. As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste deschiderea contului de Seller Account. Eu aveam de gand sa imi deschid contul saptamana aceasta, dar pentru ca mi-am schimbat zilele trecute buletinul, ma gandesc ca ar fi mai ok sa astept pana imi vine buletinul cel nou. Exista si varianta de a introduce la datele de pe Seller Account buletinul actual si dupa sa-l modific la momentul cand imi va venii buletinul nou?                                             Si inca o intrebare legata de cont bancar in USA, am vorbit cu contabilul meu si el mi-a spus ca nu este neaparata nevoie sa imi deschid cont in USA pentru ca pot primii banii de la Amazon si pe conturile bancare din Romania. Si cat ar dura sa imi deschid un cont bancar acolo? Ce mi-ai sugera sa fac in aceasta situatie ?                                                         Iti multumesc anticipat, sa ai o zi buna!
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
aug. 19, 2020
Flag(0)

Poti sa folosesti linistit buletinul actual pentru verificarea identitatii, atata timp cat nu e expirat.
In contul de seller nu se completeaza nicio informatie din buletin, in afara de nume.

Poti folosi si un cont romanesc pentru incasarile de pe Amazon, dar nu recomand asta. Cel mai bine este sa folosesti un cont in USD deschis in SUA printr-un intermediar, cum ar fi: Payoneer, World First, TransferWise si altii (nu poti deschide un cont la o banca din SUA direct, decat daca mergi fizic acolo).

Dezavantajele folosirii unui cont in lei sunt urmatoarele:

  • Amazon va face conversia valutara USD-RON la un curs foarte dezavantajos (se pierd 8-10% din bani).
  • In general furnizorii ii platesti in USD, deci va trebui sa faci conversia din nou RON-USD, pierzand inca niste bani.
  • Timpul de transfer este mai mare (7+ zile fata de 2-3).

Nota: nu poti folosi un cont in USD deschis in Romania pentru ca Amazon accepta doar conturi in moneda locala (SUA – USD, Romania – RON).

Am scris un articol pe aceasta tema: https://amazon-seller.ro/transfer-incasarile-de-pe-amazon-com-direct-sau-prin-intermediar-aspecte-pro-si-contra/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Amazon FBA - Cursul AMZ Academy
Back to top button