SRL

Andrei
mai 25, 2020 07:53 PM 1 Răspunsuri General
Member Since May 2020
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Buna seara. Ma numesc Andrei si urmeaza ca in urmatoarele luni sa intru in lumea Amazonului. Automatic, ca sa pot vinde pe Amazon in USA, imi va trebuii o firma SRL in Romania. Vazand ca sunteti atat de amabili si dispusi in comentarii, m-ati putea ajuta cu niste informatii legate de platile de impozit a cifrei de afaceri si a profitului? Presupun ca si voi aveti o firma SRL, platitoare de TVA, asa cum ati recomandat intr-un articol din 2018. Eu am incercat sa ma informez din mai multe surse online dar inca sunt nedumerit . Un scurt rezumat, am inteles ca la un SRL platitor de TVA, impozitul pe cifra de afaceri este de 3%, iar impozitul pe profit este de 16%? Acestea se platesc trimestral sau anual? Nu inteleg daca taxarea de tva pentru fiecare produs in parte va fi de 3% sau 16%? Impozitul pe dividende este de 5%, acest pasaj l-am inteles. V-as fi recunoscator daca mi-ati clarifica aceste aspecte!
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
mai 27, 2020
Flag(0)

In acest moment in Romania, firmele de tipul SRL pot fi impozitate in 3 feluri, in functie de cifra de afaceri:

  • 3% din venit – firme cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro pe an si fara angajati.
  • 1% din venit – firme cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro pe an si cu angajati.
  • 16% din profit – firme cu cifra de afaceri peste 1 milion de euro pe an

Deci o firma proaspat infiintata va plati 3% impozit pe venit, sau 1% daca are angajati.

Impozitul se plateste trimestrial, cel putin impozitul pe venit, nu sunt sigur la cel pe profit, inca nu am ajuns acolo 🙂

TVA-ul este o alta poveste si nu are legatura cu impozitul.

Daca vinzi pe Amazon SUA nu vei incasa TVA si in general nu vei avea treaba cu aceasta taxa, cu conditia ca SRL-ul sa fie platitor de TVA in Romania.

Daca SRL-ul nu este platitor de TVA, atunci Amazon va adauga 19% (rata TVA in Romania in acest moment) la facturile pentru serviciile pe care ti le ofera (comision vanzare, taxe FBA, reclame PPC).

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
AMZ Academy
Back to top button