Statutul TVA la produse EU vandute in SUA?

Tebean Adrian
mart. 19, 2019 06:42 AM 1 Răspunsuri Contabilitate
Member Since Mar 2019
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)
Buna ziua,

nu am prea gasit informatii despre vanzarea produselor romanesti sau made in EU pe Amazon USA, mai exact cum se face trimiterea din Romania, si daca se plateste TVA sau nu , ce acte insotesc marfa?Eu am factura de la producator sa zicem tara membra UE, si unul doin produse il listez pe Amazon.Factura este fara tva fiind intracomunitara, catre Amazon fac aviz?TVa il platesc?Multumesc anticipat pentru eventuale lamuriri!
2 participanți
Lasă răspuns
Please login to submit answer.

1 Răspunsuri
Ordonează după:
Cel mai bun răspuns
0
sergiu
mart. 19, 2019
Flag(0)

Raspunsul pe scurt este ca nu se incaseaza TVA pentru produsele vandute in SUA.

Daca vinzi in regim FBM, deci trimiti fiecare comanda in parte la clientul final, prin curier, vei crea o factura fara TVA catre cumparator.

Daca trimiti la un depozit Amazon FBA, lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru ca Amazon nu poate (nu vrea) sa faca importul. Va trebui sa ai un colaborator in SUA care e considerat importator si catre el faci o factura (de obicei proforma) care insoteste marfa.

Pentru transport poti colabora cu o firma de curierat international (DHL, UPS) sau pentru solutii mai ieftine, dar mai incete, cu un freight forwarder. Am o recomandare pentru RO-US pe pagina cu resurse: https://amazon-seller.ro/resurse-utile/.

Daca doresti mai multe detalii, eu vand produse romanesti pe Amazon.com de cativa ani si am descris experienta mea intr-o brosura de 20 de pagini care insoteste ebook-ul „Vanzarea pe Amazon – Sprint sau Maraton?”: https://business-amazon.ro/

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Log in pentru a răspunde
Răspunzi sub numele Trimite

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Training Gratuit Amazon - Duminică, 24 ianuarie 2021, ora 20:00
Back to top button