Diverse

Vânzătorii din România sunt acceptați oficial pe Amazon.com!

Zilele astea s-a întâmplat un eveniment pentru unii mai important decât intrarea României în UE și NATO: România e oficial acceptată de Amazon.com ca țară de reședință pentru vânzători terți!

Pentru amuzament, să ne amintim prin ce a trebuit să trec eu și alți români până acum ca să putem totuși să ne deschidem cont.

Înainte de decembrie 2016

Pentru mine și alții care și-au deschis cont mai de mult, a fost destul de simplu: am introdus adresa reală, mai puțin țara, unde am ales una care să aibă un format la codul poștal asemănător cu al nostru, pentru că în unele locuri Amazon face o validare (în cazul meu Singapore).

Contul era activ instant după înscriere.

După decembrie 2016

În perioada sărbătorilor din 2016 a fost prima dată când am primit mesaje pe blog de la persoane care se plângeau că le este suspendat contul după înscriere și trebuie să treacă prin Seller Identity Verification.

Acolo trebuie depuse documente de identificare (CI sau CUI pt firmă) și dovadă a adresei (extras de cont). La fel, nu se putea alege România și nu mai mergea nici șmecheria cu altă țară pentru că cineva verifica adresa de pe extras și observa că nu se potrivește cu cea aleasă.

În cazul acesta erau mai multe drumuri pe care puteau merge viitorii selleri:

  • Insistențe prin emailuri, chat și telefon cu angajații Amazon, unde treceau prin nenumărate refuzuri până dădeau la un moment dat de un angajat mai de treabă.
  • Abandonarea variantei cu adresă de România și înființarea unei firme în SUA, care presupune costuri.
  • Preferata mea: falsificarea extrasului de cont (edit PDF) și schimbarea adresei cu una dintr-o țară acceptată.

Care vor fi efectele acestei „normalizări”?

Eu cred că pe termen scurt se vor întâmpla următoarele:

    • Eu nu voi mai primi cel puțin un mesaj zilnic legat de deschiderea de cont Amazon Seller.
    • Pe grupurile de Facebook românești destinate vânzării pe Amazon nu vor mai fi 70% din discuții legate de acest subiect.
    • Lăsând glumele deoparte, orice român interesant de acest model de business va putea să se concentreze de acum pe adevăratele provocări: găsirea unui produs, furnizor, review-uri, lansare etc.

Am publicat și un ghid nou pentru deschiderea contului.

Viitorul sună bine.

Recomandare: Abonează-te la newsletter pentru a primi articolele care vor apărea aici, dar cu o săptămână înainte. De asemenea, acolo voi trimite informații exclusive care nu vor apărea pe blog!
Show More
Training Gratuit Amazon - 18 aprilie 2021, ora 20:00

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button